ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τούρκος πρώην υπουργός:Το ναυτικό μας να επέμβει στα ελληνικά νησιά

10:14 - 06 Ιουν 2022 | Ειδήσεις
Τούρκος πρώην υπουργός:Το ναυτικό μας να επέμβει στα ελληνικά νησιά
Συνεχίζεται η προκλητική ρητορική από τα Τουρκικά ΜΜΕ και τους αναλυτές, οι οποίοι στοχοποιούν τα ελληνικά νησιά.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μασούμ Τουρκέρ, πρώην υπουργός Επικρατείας, σε τηλεοπτική του παρουσία στην κρατική τηλεόραση της Τουρκίας, υποστήριξε πως «σε κάποια από τα ελληνικά νησιά πρέπει να κάνουμε επιχείρηση εκκαθάρισης. Το Ναυτικό μας πρέπει να κάνει μια ενέργεια σε εκείνα τα νησιά του Αιγαίου που θα σταματήσει την κατάσταση που διαμορφώθηκε εκεί».

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το αν αυτό που λέει σημαίνει πόλεμος, εκείνος απάντησε: «Εάν χρειαστεί, και πόλεμος για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας από τη Συνθήκη της Λωζάνης»

Παράλληλα, σε ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης αναφέρθηκε ο ισχυρισμός ότι «τα νησιά του Αιγαίου είχαν παραχωρηθεί στην Ιταλία για να επιστραφούν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ αναφέρθηκε:

«Τα νησιά του Αιγαίου περιλαμβάνουν και τα Δωδεκάνησα. Το 1912 παραχωρήθηκαν στην Ιταλία υπό τον όρο της επιστροφής τους στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Το 1923 επιβλήθηκε να είναι υπό το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης και μετά τον Β᾽ Παγκόσμιο Πόλεμο παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα. Το 2021, η στρατιωτικοποίηση των νησιών επιταχύνθηκε. Αυτή τη φορά η Ελλάδα δεν είναι μόνη. Οι ΗΠΑ που είναι η μεγαλύτερη σύμμαχος της Τουρκίας, ξεκίνησε να τοποθετεί οπλικά συστήματα στα νησιά του Αιγαίου».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.