ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΚΤ: Περαιτέρω δράση ζητούν αξιωματούχοι από Λαγκάρντ για τις αγορές

15:42 - 06 Ιουν 2022 | Ειδήσεις
ΕΚΤ: Περαιτέρω δράση ζητούν αξιωματούχοι από Λαγκάρντ για τις αγορές
Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα ζητήσουν αυτή την εβδομάδα από την πρόεδρο, Κριστίν Λαγκάρντ, να χρησιμοποιήσει «σκληρή γλώσσα» για να σηματοδοτήσει ότι δεν θα επιτραπεί ο κατακερματισμός και ότι το κόστος δανεισμού πιο ευάλωτων χωρών, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, θα περιοριστεί.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, το spread μεταξύ των γερμανικών και ιταλικών ομολόγων διευρύνεται, καθώς οι αγορές ετοιμάζονται για τον τερματισμό της ποσοτικής χαλάρωσης στη συνεδρίαση της ΕΚΤ αυτή την εβδομάδα και μια επακόλουθη αύξηση των επιτοκίων τον Ιούλιο.

Το 10ετές spread ήταν πάνω από τις 200 μονάδες βάσης τη Δευτέρα, εν συγκρίσει με τη λιγότερο από 140 μονάδες βάσης στην αρχή του έτους.

Η Λαγκάρντ έχει τονίσει πολλές φορές ότι η ΕΚΤ δεν θα επιτρέψει να αποκλίνουν σημαντικά οι χρηματοοικονομικές συνθήκες σε ολόκληρη την ευρωζώνη και είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να το αποφύγει.

Σύμφωνα με το Bloomberg, μερικά από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα ζητήσουν πιο αποφασιστική γλώσσα και περαιτέρω δράση όσον αφορά ένα εργαλείο για το οποίο το προσωπικό της κεντρικής τράπεζας εργάζεται εδώ και αρκετό καιρό.

Εκπρόσωπος της ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.