ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλλάζει ατζέντα με Brexit ο Τζόνσον μετά την πρόταση μομφής

07:50 - 08 Ιουν 2022 | Ειδήσεις
Αλλάζει ατζέντα με Brexit ο Τζόνσον μετά την πρόταση μομφής
Η «πύρρειος νίκη» του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, στην πρόταση μομφής εναντίον του για την υπόθεση Partygate ήταν αρκετή ώστε να επιστρέψει δυναμικά στην συνέχιση των πολιτικών του στόχων, έχοντας πλέον στο επίκεντρο το Brexit.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Μπόρις Τζόνσον υπέστη το μεγαλύτερο πλήγμα κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, επιβιώνοντας από την πρόταση μομφής από το δικό του Συντηρητικό Κόμμα.

Ωστόσο, τα σχέδιά του να αμφισβητήσει την ΕΕ σχετικά με τους κανόνες μετά το Brexit παραμένουν αμείωτα.

Παρά τα ερωτήματα σχετικά με το εάν θα αναγκαζόταν να εγκαταλείψει ορισμένες από τις πιο αμφιλεγόμενες πολιτικές του, ο Τζόνσον δεσμεύτηκε να «πατήσει γκάζι», υποστηρίζοντας ότι η προχθεσινή (6/6) ψηφοφορία ήταν αποφασιστική και επιβεβαίωσε την εντολή του να ηγηθεί του κόμματος.

Το προσχέδιο του νομοσχεδίου του για την κατάργηση τμημάτων της συμφωνίας για το Brexit αναμένεται να παρουσιαστεί στη Βουλή των Κοινοτήτων το συντομότερο, αν και το χρονοδιάγραμμα μπορεί να αλλάξει.

«Μια καθυστέρηση μακριά από τους στόχους του χρονοδιαγράμματος, θα ενίσχυε την εντύπωση ότι είναι αδύναμος», αναφέρει επίσης το Bloomberg.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.