ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέες απειλές Ερντογάν: Σταματήστε τη στρατιωτικοποίηση νησιών

13:38 - 09 Ιουν 2022 | Ειδήσεις
Νέες απειλές Ερντογάν: Σταματήστε τη στρατιωτικοποίηση νησιών
Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του στη Σμύρνη καλώντας τη χώρα μας να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά και να τηρήσει τις διεθνείς συμφωνίες.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το TRT World, ο Toύρκος πρόεδρος, ο οποίος παρακολούθησε μαζί με τον κυβερνητικό του εταίρο και πρόεδρο του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, σήμερα τη στρατιωτική άσκηση «Efes 2022» στη Σμύρνη, δήλωσε ότι «δεν αστειεύεται». 

«Καλούμε την Ελλάδα να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά που είναι σε μη στρατιωτικό καθεστώς και να ενεργήσει σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες», τόνισε ο Ερντογάν. 

«Εφαρμόζουμε σταδιακά την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε τα σύνορά μας με μια γραμμή ασφαλείας βάθους 30 χιλιομέτρων», σημείωσε, μεταξύ άλλων. 

«Τις προκλήσεις της Ελλάδας τις αντιμετωπίσαμε με ψυχραιμία, Ομως βλέπουμε πως αυτή η ψυχραιμία μας παρεξηγήθηκε απο την άλλη πλευρά. Η Τουρκία δεν καταπατά το δικαίωμα και το δίκαιο κανενός. Αλλα δεν επιτρέπει και να της καταπατηθούν και τα δικαιώματά της απο κανέναν. Αυτή η χώρα (η Ελλάδα) απο την ίδρυση της, βασιζόμενη στις πλάτες άλλων χωρών, εμπλέκεται στους υπολογισμούς άλλων χωρών. Καλούμε την Ελλάδα να συμμαζέψει τα μυαλά της, να μείνει μακριά απο τα όνειρα, τις δηλώσεις και τις ενέργειες που θα την οδηγήσουν σε αποτελέσματα που θα μετανιώσει, όπως συνέβη πριν απο έναν αιώνα. Συνέλθετε! Η Τουρκία δεν θα απεμπολήσει τα δικαιώματα της στο Αιγαίο. Όπως δεν θα σταματήσει, όταν χρειαστεί, να κάνει χρήση των δικαιωμάτων που της δίνει το διεθνές δίκαιο στο ζητημα της στρατιωτικοποίησης των νησιών».

Πρόσθεσε, δε, ότι «στην Ανατολική Μεσόγειο θα συνεχίσουμε τις έρευνες και τις γεωτρήσεις μας για τους υδρογονάνθρακες. Σύμφωνα με τις εφαρμογές του ΟΗΕ και τo διεθνές εθιμικό δίκαιο. Στις ζώνες δικαιοδοσίας μας δεν θα επιτρέψουμε και δεν επιτρέψαμε να γίνει οποιοδήποτε σχέδιο ή ενέργειες». 

{https://twitter.com/TRTWorldNow/status/1534840494655692800}

Παράλληλα, σε μια ιδιαίτερα επιθετική ανάρτηση προχώρησε και ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Oμέρ Τσελίκ.

«Ίσως έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα», έγραψε στο Twitter, παραθέτοντας εικόνες από την άσκηση. 

{https://twitter.com/omerrcelik/status/1534837040499630080}

Τελευταία τροποποίηση στις 14:37 - 09 Ιουν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.