ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεπέρασε τα 600 δολάρια η μετοχή της Google

19:51 - 08 Οκτ 2007 | Ειδήσεις
Ξεπέρασε τα 600 δολάρια η μετοχή της εταιρίας Google, που διαπραγματεύεται στο δείκτη Nasdaq. Η μετοχή μαζί με αυτήν της εταιρίας Berkshire Hathaway συγκαταλέγεται μεταξύ των έξι μετοχών που ξεπέρασαν το όριο των 600 δολαρίων.

Η μετοχή της εταιρίας με την πιο δημοφιλή μηχανή αναζήτησης στο Internet άγγιξε σήμερα τα 601,45 δολάρια. Οι μετοχές ενισχύθηκανκατά 4,91 δολάρια και οι Sergey Brin και Larry Page, με μετοχικό κεφάλαιο ύψους 9 % ο καθένας είδαν τα κέρδη του καθενός να εκτοξεύονται κατά 17 δισ. δολάρια.

Η μηχανή αναζήτησης της Google ήταν η πρώτη που προσέφερε εικόνες, χάρτες και βίντεο κερδίζοντας έτσι σε επισκεψιμότητα περισσότερες από τις μισές ηλεκτρονικές αναζητήσεις στις ΗΠΑ και αφήνοντας τη Yahoo! και τη Microsoft να πασχίζουν να συμβαδίσουν με τα σχέδια της Google.

Η διαφήμιση της ιστοσελίδας αναμένεται να σημειώσει αύξηση της τάξεως του 29% μόνο τη φετινή χρονιά, κατά 1,7 δισ δολάρια δηλαδή και να υπερδιπλασιαστεί μέχρι το 2011. Οι διαφημίσεις που συνδέονται με τα αποτελέσματα αναζήτησης πρόκειται να αποτελέσουν το 40% της παραπάνω αύξησης.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.