ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: H Ρωσία κερδίζει περισσότερα από ό,τι πριν τον πόλεμο

22:19 - 09 Ιουν 2022 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: H Ρωσία κερδίζει περισσότερα από ό,τι πριν τον πόλεμο
Η Ρωσία μπορεί να εξασφαλίζει μεγαλύτερα έσοδα από τα ορυκτά καύσιμά της σήμερα από ό,τι πριν από την έναρξη της εισβολής της στην Ουκρανία, τόνισε σήμερα (09/06) ο ειδικός σύμβουλος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ενεργειακή ασφάλεια, Άμος Χόκστιν.

Ειδικότερα, όπως υπογράμμισε ο Χόκστιν, η άνοδος των τιμών παγκοσμίως αντισταθμίζει τον αντίκτυπο των προσπαθειών της Δύσης να περιορίσει τις πωλήσεις τους.

«Δεν μπορώ να το αρνηθώ», είπε ο Χόκστιν απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Μόσχα κερδίζει περισσότερα χρήματα τώρα από τις πωλήσεις αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου σε σύγκριση με πριν από τον πόλεμο.

Ενώ οι κυρώσεις της Δύσης «πάγωσαν» τις διεθνείς συναλλαγές ορυκτών καυσίμων από τη Ρωσία, συνέβαλαν επίσης στην απότομη άνοδο των παγκόσμιων τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Την ίδια ώρα, η Ρωσία κατάφερε να πωλήσει μεγαλύτερες ποσότητες σε άλλους αγοραστές, όπως η και η Ινδία  (δύο από τους μεγαλύτερους καταναλωτές), προσφέροντας ανταγωνιστικές τιμές σε σύγκριση με τους υπόλοιπους προμηθευτές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.