ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν: Η Τουρκία γίνεται όλο και λιγότερο ευρωπαϊκή χώρα

13:40 - 11 Ιουν 2022 | Ειδήσεις
Κομισιόν: Η Τουρκία γίνεται όλο και λιγότερο ευρωπαϊκή χώρα
Νέο αυστηρό μήνυμα προσωπικά κατά του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, έστειλε σήμερα (11/6) ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Μιλώντας στο Mega, ο αξιωματούχος της Κομισιόν αναφέρει ότι η στάση του απέναντι στην Ελλάδα υπονομεύει το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας του.

Συγκεκριμένα, ο αξιωματούχος είπε ότι η Τουρκία υπό την ηγεσία του Ερντογάν γίνεται κάθε μέρα ολοένα και λιγότερο ευρωπαϊκή χώρα.

Πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι με το να λες ότι αγνοείς τον πρωθυπουργό ενός άλλου κράτους σημαίνει ότι δε σέβεσαι τις σχέσεις καλής γειτονίας.

«Στην ΕΕ δε νοείται να υπάρξει χώρα που θα πει δεν μιλάω με μια άλλη χώρα. Ο Ερντογάν υπονομεύει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του και αυτό το βλέπουν όλοι οι Ευρωπαίοι», κατέληξε.

Ο Ερντογάν εξαπέλυσε χθες (10/6) νέες βολές κατά της χώρας μας, κατηγορώντας την ότι κάλεσε χώρες να μην συμμετάσχουν στην τουρκική στρατιωτική άσκηση EFES 2022. «Σε αυτή την άσκηση συμμετείχαν 37 χώρες και η Ελλάδα έστειλε μήνυμα σε περισσότερες από τις μισές ότι δεν πρέπει να συμμετάσχουν. Σχεδόν όλες δεν άκουσαν, συμμετείχαν στην άσκηση μαζί μας, ιδιαίτερα οι ΗΠΑ. Ευτυχώς, αυτή η επιτυχημένη άσκηση ήταν ένα καλό βήμα για να δοθεί η απαραίτητη απάντηση», δήλωσε ο Ερντογάν, μεταξύ άλλων.

Στόχος των τουρκικών πρωτοσέλιδων έγινε σήμερα (11/6) για ακόμα μια φορά η χώρα μας, τα οποία κάνουν λόγο για «στρατιωτική κατοχή» των νησιών και ότι τα νησιά είναι «η πραγματική απειλή».

Τελευταία τροποποίηση στις 17:25 - 11 Ιουν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.