ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Δικομματική ομάδα γερουσιαστών συμφώνησε για έλεγχο της οπλοκατοχής

20:33 - 12 Ιουν 2022 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Δικομματική ομάδα γερουσιαστών συμφώνησε για έλεγχο της οπλοκατοχής
Μια δικομματική ομάδα γερουσιαστών ανακοίνωσε την Κυριακή (12/6) συμφωνία επί της αρχής για τη νομοθεσία που αφορά την ασφαλή χρήση των όπλων, η οποία περιλαμβάνει «απαραίτητους ελέγχους ψυχικής υγείας, βελτιώνει την ασφάλεια των σχολείων και την υποστήριξη για τους μαθητές και βοηθά να διασφαλιστεί ότι οι επικίνδυνοι εγκληματίες και όσοι κρίνονται ως ψυχικά ασθενείς δεν μπορούν να αγοράσουν όπλα », σημειώνεται σε ανακοίνωση.

Την ανακοίνωση υπογράφουν Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί γερουσιαστές.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Κυριακή ότι η συμφωνία «δεν κάνει όλα όσα πιστεύω ότι χρειάζονται, αλλά αντανακλά σημαντικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση».

Εάν εγκριθεί, έγραψε ο Μπάιντεν, το πλαίσιο θα σήμαινε «την πιο σημαντική νομοθεσία για την ασφάλεια των όπλων που έχει ψηφιστεί στο Κογκρέσο εδώ και δεκαετίες», προσθέτοντας ότι «με δικομματική υποστήριξη, δεν υπάρχουν δικαιολογίες για καθυστέρηση και κανένας λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να περάσει γρήγορα από τη Γερουσία και το Σώμα».

«Κάθε μέρα που περνά, περισσότερα παιδιά σκοτώνονται σε αυτή τη χώρα: όσο πιο γρήγορα έρθει στο γραφείο μου, τόσο πιο γρήγορα μπορώ να το υπογράψω και τόσο πιο γρήγορα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα μέτρα για να σώσουμε ζωές», επεσήμανε επίσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.