ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πούτιν: Οι κυρώσεις κοστίζουν $400 δισ. στην ΕΕ

17:21 - 17 Ιουν 2022 | Ειδήσεις
Πούτιν: Οι κυρώσεις κοστίζουν $400 δισ. στην ΕΕ
Με μια επιθετική ομιλία του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε σήμερα (17/6) τις ΗΠΑ ότι μεταχειρίζονται τις άλλες χώρες ως «αποικίες» και τόνισε πως οι ζοφερές προβλέψεις για τη ρωσική οικονομία δεν επαληθεύτηκαν.

«Τίποτε δεν θα είναι όπως παλιά στην παγκόσμια πολιτική» δήλωσε, έπειτα από ένα μακρύ κατηγορώ προς τις ΗΠΑ και τους δυτικούς συμμάχους τους.

Πρόσθεσε πως η ρωσική οικονομία ξεπέρασε τις δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Χαρακτήρισε τις κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας ως «απερίσκεπτες και παρανοϊκές» και ως προσπάθεια «να συντρίψουν βίαια τη ρωσική οικονομία με μια κίνηση».

 «Οι κυρώσεις θα κοστίσουν στην ΕΕ πάνω από 400 δισ. δολάρια» ανέφερε, προσθέτοντας:

«Βλέπουμε επιδείνωση των κοινωνικών και οικονομικών ζητημάτων στην Ευρώπη. Στις ΗΠΑ, βλέπουμε αυξήσεις και τις τιμές των αγαθών, των τροφίμων και της ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και των καυσίμων αυτοκινήτων. Το βιοτικό επίπεδο των Ευρωπαίων πέφτει, και οι επιχειρήσεις τους χάνουν την ανταγωνιστικότητά τους».

Ο Πούτιν υποστήριξε ότι αυτό θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες σε ολόκληρη την Ευρώπη, προειδοποιώντας ότι η συστηματική οικονομική παρακμή στην ευρωπαϊκή οικονομία θα «επιδεινώσει τα βαθιά ζητήματα στις δυτικές κοινωνίες».

Παράλληλα είπε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση απώλεσε την «πολιτική της κυριαρχία».

Τελευταία τροποποίηση στις 17:49 - 17 Ιουν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.