ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Eni κερδίζει μερίδιο σε έργο $29 δισ. στο Κατάρ Κύριο

16:42 - 19 Ιουν 2022 | Ειδήσεις
Η Eni κερδίζει μερίδιο σε έργο $29 δισ. στο Κατάρ
Η Eni έγινε η δεύτερη ξένη εταιρεία που κέρδισε μερίδιο σε ένα έργο 29 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα επεκτείνει την παραγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Κατάρ, καθώς η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη κλιμακώνεται και οι τιμές ανεβαίνουν, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η ιταλική εταιρεία θα αναλάβει μερίδιο 3,1% στο έργο, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Qatar Energy, Σάαντ αλ-Κάμπι, σε τελετή υπογραφής στη Ντόχα την Κυριακή.

Το έργο θα περιλαμβάνει τέσσερις νέες μονάδες υγροποίησης, ή αλλιώς τρένα, που θα αυξήσουν την ετήσια παραγωγική ικανότητα του Κατάρ σε υγροποιημένο φυσικό αέριο σε 110 εκατομμύρια τόνους μέχρι το 2026 από 77 εκατομμύρια τόνους.

Κατά την τελετή υπογραφής, ο διευθύνων σύμβουλος της Eni, Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να διαφοροποιήσει τις πηγές ενέργειάς της, τόσο όσον αφορά τους προμηθευτές της όσο και τα είδη που χρησιμοποιεί.

Η Qatar Energy αναμένεται να ανακοινώσει έναν ακόμη επενδυτή στο έργο τη Δευτέρα, αφού την περασμένη εβδομάδα ονόμασε την TotalEnergies SE ως μέτοχο με ποσοστό 6,25% στην εγκατάσταση που είναι γνωστή ως North Field East.

Οι κινεζικές Sinopec και China National Petroleum Corp αναμένεται να επενδύσουν μαζί με τις Exxon Mobil Corp και ConocoPhillips. Η Shell Plc υπέβαλε επίσης προσφορά για να συμμετάσχει στην επέκταση.

Ο Σάαντ αλ-Κάμπι δήλωσε προηγουμένως ότι η Qatar Energy στοχεύει να βρει επενδυτές για περίπου το 30% του έργου επέκτασης. 

Ενώ η Exxon Mobil, η ConocoPhillips, η Total και η Shell έχουν επενδύσει στο παρελθόν σε έργα φυσικού αερίου και LNG του Κατάρ, η συμμετοχή της Eni στο έργο North Field East είναι η πρώτη της ιταλικής εταιρείας στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου του Κατάρ.

Το Κατάρ σκοπεύει να ανακοινώσει εταίρους για μια ξεχωριστή επέκταση, γνωστή ως North Field South, στις αρχές του επόμενου έτους και θα αυξήσει τη δυναμικότητα σε 126 εκατομμύρια τόνους ετησίως, δήλωσε την Κυριακή ο Σάαντ αλ-Κάμπι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.