ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλικές εκλογές: Χάνει την αυτοδυναμία ο Μακρόν

21:05 - 19 Ιουν 2022 | Ειδήσεις
Γαλλικές εκλογές: Χάνει την αυτοδυναμία ο Μακρόν
Με αρκετές έδρες μακριά από την απόλυτη πλειοψηφία στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, εμφανίζουν την κεντρώα παράταξη του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, τα Γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Γαλλίας, η παράταξη του Εμανουέλ Μακρόν Μαζί (Ensemble) εκτιμάται ότι θα εκλέξει από 224 έδρες.

Οι Nupes, η Αριστερή Συμμαχία υπό τον Ζαν Λυκ Μελανσόν, εκτιμάται ότι εκλέξει 149 έδρες, ενώ το κόμμα Εθνική Συσπείρωση της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν αναμένεται να σημειώσει ιστορικό αριθμό εδρών, που θα ανέλθουν γύρω στις 89, την ώρα που το κεντροδεξιό κόμμα των Ρεπουμπλικανών θα εκλέξει 78 βουλευτές.

Για καταστροφικό αποτέλεσμα για τον προσφάτως επανεκλεγέντα πρόεδρο Μακρόν κάνει λόγο η κρατική τηλεόραση της Γαλλίας, ωστόσο υπάρχει η εκτίμηση ότι η εκλογή 78 βουλευτών, όπως φαίνεται, από την γκολική παράταξη ενδεχομένως επιτρέψει τη δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας των φιλελεύθερων δυνάμεων, με την Αριστερή Συμμαχία να μένει στην αντιπολίτευση και να μα ην επιτυγχάνει το όνειρό της να δει τον κ. Μελανσόν πρωθυπουργό.

Βελγικά μέσα

Με αρκετές έδρες μακριά από την απόλυτη πλειοψηφία στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση εμφανίζουν την κεντρώα παράταξη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν δημοσκοπήσεις που δημοσίευσε η βελγική εφημερίδα, Le Soir.

{https://twitter.com/lesoir/status/1538573769698066435}

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που επικαλείται η Soir, η παράταξη του Εμανουέλ Μακρόν φέρεται να απέχει πολύ από την απόλυτη πλειοψηφία, αφού εκτιμάται ότι θα εκλέξει από 208 έως 248 έδρες (289 έδρες είναι απαραίτητες για να επιτευχθεί η πλειοψηφία).

Οι Nupes, η Αριστερή Συμμαχία υπό τον Ζαν Λυκ Μελανσόν, εκτιμάται ότι εκλέξει 163 έως 203 έδρες, ενώ το κόμμα Εθνική Συσπείρωση της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν θα μπορούσε να επιτύχει ιστορικό αριθμό εδρών (μεταξύ 67 και 90).

 

Τελευταία τροποποίηση στις 21:35 - 19 Ιουν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.