ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέξας: 46 μετανάστες νεκροί μέσα σε νταλίκα στο Σαν Αντόνιο

09:01 - 28 Ιουν 2022 | Ειδήσεις
Τέξας: 46 μετανάστες νεκροί μέσα σε νταλίκα στο Σαν Αντόνιο
Οι σοροί 46 ανθρώπων, που πιστεύεται ότι ήταν παράτυποι μετανάστες, βρέθηκαν τη Δευτέρα μέσα στο ρυμουλκούμενο φορτηγού στο Σαν Αντόνιο, στην πολιτεία Τέξας (νότιες ΗΠΑ). Πρόκειται για το πιο θανατηφόρο περιστατικό λαθρεμπορίας του είδους στην ιστορία των ΗΠΑ.

Το τηλεοπτικό δίκτυο KSAT του Σαν Αντόνιο μετέδωσε επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην αστυνομία, τις οποίες απέφυγε να κατονομάσει, πως στο ρυμουλκούμενο βρέθηκαν τουλάχιστον 46 πτώματα. Το όχημα ήταν σταθευμένο πλάι σε σιδηροτροχιές σε απομονωμένη περιοχή στα νότια όρια της πόλης, σύμφωνα με το KSAT.

Οι διασώστες ανέσυραν από το φορτηγό 16 άτομα που ήταν ακόμη ζωντανά και είχαν τις αισθήσεις τους, μεταξύ των οποίων τέσσερις ανήλικοι, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της πυροσβεστικής του Σαν Αντόνιο Τσαρλς Χουντ. Μεταφέρθηκαν για ιατρική περίθαλψη.

«Οι ασθενείς που είδαμε έκαιγαν, είχαν θερμοπληξία, εξάντληση λόγω της ζέστης, και δεν υπήρχε ίχνος νερού στο ρυμουλκό», απαρίθμησε ο επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος του Σαν Αντόνιο.

Οι θερμοκρασίες στο Σαν Αντόνιο, περίπου 250 χιλιόμετρα βόρεια από τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, έφθαναν χθες τους 39,4° Κελσίου, με υψηλή υγρασία.

Aνάμεσα στους νεκρούς, σύμφωνα με τον Χουντ, δεν υπάρχουν παιδιά, ωστόσο πολλά θύματα κατά τις πληροφορίες που έδωσε ήταν έφηβοι και νέοι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.