ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζελένσκι: Έκκληση για διεθνή βοήθεια στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

09:37 - 03 Ιουλ 2022 | Ειδήσεις
Ζελένσκι: Έκκληση για διεθνή βοήθεια στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας
Τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητα για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας όταν τελειώσει ο πόλεμος ζήτησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε διάγγελμά του το βράδυ του Σαββάτου (2/7).

«Είναι απαραίτητο όχι μόνο να αποκαταστήσουμε όλα όσα κατέστρεψαν οι δυνάμεις κατοχής, αλλά επίσης να οικοδομήσουμε νέα θεμέλια για τις ζωές μας», που θα είναι «ασφαλείς, σύγχρονες, άνετες, προσιτές», ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.

Ο Ουκρανός πρόεδρος επεσήμανε ότι θα απαιτηθούν «κολοσσιαίες επενδύσεις, δισεκατομμύρια, νέες τεχνολογίες, βέλτιστες πρακτικές, νέοι θεσμοί και, φυσικά, μεταρρυθμίσεις».

«Όσο δύσκολη κι αν είναι για εμάς η κατάσταση σήμερα, πρέπει να θυμόμαστε ότι υπάρχει αύριο», υπογράμμισε.

Αύριο Δευτέρα, σε σύνοδο περίπου 40 δυνητικών δωρητριών χωρών στο Λουγκάνο, η ουκρανική κυβέρνηση θα παρουσιάσει τις προτεραιότητές της για την ανοικοδόμηση της ρημαγμένης από τον πόλεμο χώρας για πρώτη φορά.

Πάντως, στο διάγγελμά του ο Ζελένσκι παραδέχθηκε ότι ο πόλεμος απέχει πολύ από το τέλος του. Απεναντίας, «η σκληρότητά του αυξάνεται σε ορισμένες περιοχές και δεν μπορεί να αφεθεί κατά μέρος», είπε καλώντας τους συμπατριώτες του να βοηθήσουν τα θύματα.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.