ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσαβούσογλου: Ο Μητσοτάκης ταπείνωσε τον εαυτό του

15:37 - 04 Ιουλ 2022 | Ειδήσεις
Τσαβούσογλου: Ο Μητσοτάκης ταπείνωσε τον εαυτό του
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ταπείνωσε τον ίδιο του τον εαυτό», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξη του στο κανάλι NTV.

Ειδικότερα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφερόμενος στην ομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Αμερικανικό Κογκρέσο, υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε εναντίον της Τουρκίας και ικέτευσε το Κογκρέσο να μην δώσει τα F16 στην Άγκυρα, κάτι που όπως υποστήριξε είναι ενάντια στο πνεύμα της Συμμαχίας.

Πάντως ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι τέτοιες προσπάθειες όπως αυτή του Έλληνα Πρωθυπουργού δεν θα είναι πρόβλημα για την Τουρκία. Σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου υπάρχει ένα θετικό κλίμα στο Κογκρέσο τώρα για να πάρει η Τουρκία τα F16.

Ερωτηθείς για τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν επειδή συμμετείχε σε ένα δείπνο που παρών ήταν και ο Νίκος Αναστασιάδης, τον οποίο η Τουρκία δεν αναγνωρίζει, απάντησε πως «το να συναντόμαστε και να συζητούμε σε ανεπίσημα δείπνα δεν σημαίνει ότι τους αναγνωρίζουμε», είναι ανθρώπινο.

Για τη Φινλανδία και τη Σουηδία, ο Τούρκος Υπουργός είπε πως αν δεν εφαρμόσουν το Μνημόνιο που υπέγραψαν στη Μαδρίτη τότε δεν θα τους επιτρέψουν την είσοδο στο ΝΑΤΟ.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.