ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζελένσκι: Καθήκον του δημοκρατικού κόσμου η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

17:16 - 04 Ιουλ 2022 | Ειδήσεις
Ζελένσκι: Καθήκον του δημοκρατικού κόσμου η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας
Η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας είναι «το κοινό καθήκον ολόκληρου του δημοκρατικού κόσμου», δήλωσε σήμερα (4/7) ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά την έναρξη της συνόδου στο Λουγκάνο, η οποία αναμένεται να χαράξει τα περίγραμμα της μελλοντικής ανοικοδόμησης της εμπόλεμης χώρας.

«Η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας είναι το κοινό καθήκον όλου του δημοκρατικού κόσμου» και «η πιο σημαντική συμβολή στην ειρήνη στον κόσμο», δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας που μεταδόθηκε μέσω βίντεο ενώπιον των ηγετών των συμμαχικών χωρών του Κιέβου και πολλών διεθνών θεσμών.

Ο Ουκρανός πρόεδρος,  Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναμένεται να υπογραμμίσει σήμερα το τεράστιο έργο που περιμένει τη χώρα του προκειμένου να ανοικοδομηθεί μετά την εισβολή της Ρωσίας, στη διάρκεια μιας διάσκεψης δύο ημερών που θα πραγματοποιηθεί στο Λουγκάνο της Ελβετίας.

«Το έργο είναι πραγματικά κολοσσιαίο» παραδέχθηκε χθες, Κυριακή, ο Ζελένσκι αναφερόμενος στη διάσκεψη, στην οποία θα συμμετάσχουν διεθνείς θεσμοί, αλλά και ο ιδιωτικός τομέας.

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμίγκαλ, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Ρουσλάν Στεφαντσούκ και μια αντιπροσωπεία 100 ατόμων έφτασαν ήδη από χθες Κυριακή στο Λουγκάνο.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Τσέχος πρωθυπουργός Πετρ Φιάλα, καθώς και ο ομόλογός του της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι, θα βρίσκονται στο Λουγκάνο για να καταρτίσουν ένα είδος Σχεδίου Μάρσαλ για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.