ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωκοινοβούλιο: Είναι «πράσινα» το φυσικό αέριο και η πυρηνική ενέργεια;

08:31 - 06 Ιουλ 2022 | Ειδήσεις
Ευρωκοινοβούλιο: Είναι «πράσινα» το φυσικό αέριο και η πυρηνική ενέργεια;
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προετοιμάζεται για την κρίσιμη ψηφοφορία σχετικά με το πολωτικό θέμα του κατά πόσον το φυσικό αέριο και η πυρηνική ενέργεια μπορούν -υπό ορισμένες συνθήκες- να θεωρηθούν «πράσινα».

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η συμπερίληψή τους στο EU’s Taxonomy, έναν κατάλογο οικονομικών δραστηριοτήτων που θεωρείται σύμφωνος με τον στόχο της ΕΕ για κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2050, έχει προκαλέσει έντονη κριτική από επιστήμονες, περιβαλλοντικούς ακτιβιστές, ακόμη και από τον κλάδο περιβαλλοντικών επενδύσεων που λένε ότι αμαυρώνει την φιλοδοξία της ΕΕ να θέσει «χρυσά πρότυπα» σχετικά την πράσινη χρηματοδότηση.

Η συζήτηση έχει λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, με την ΕΕ να θέλει να απαλλαγεί από τα ορυκτά καύσιμα από τη Μόσχα, ενώ ο ρόλος του φυσικού αερίου ως «καυσίμου-γέφυρας» για την απαλλαγή από τον άνθρακα έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση εν μέσω της ραγδαίας αύξησης των τιμών του.

Η κρίσιμη ψηφοφορία εξαρτάται, σύμφωνα με το Bloomberg, όχι μόνο από το πόσοι βουλευτές θα παραβιάσουν τις θέσεις της χώρας τους, αλλά και από το πόσοι πραγματικά θα εμφανιστούν στην ψηφοφορία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.