ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: Έντεκα δήμαρχοι ζητούν από τον Ντράγκι να παραμείνει πρωθυπουργός

17:05 - 16 Ιουλ 2022 | Ειδήσεις
Ιταλία: Έντεκα δήμαρχοι ζητούν από τον Ντράγκι να παραμείνει πρωθυπουργός
Με επιστολή τους έντεκα δήμαρχοι μεγάλων πόλεων της Ιταλίας, απηυθύναν έκκληση στον Μάριο Ντράγκι να παραμείνει στην πρωθυπουργία.

Την επιστολή υπογράφουν, μεταξύ των άλλων, ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπρουνιάρο, ο δήμαρχος της Ρώμης Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, και εκείνοι του Μιλάνου και της Φλωρεντίας, Μπέπε Σάλα και Ντάριο Ναρντέλα.

Ειδικότερα, στην παραπάνω επιστολή υπογραμμίζεται ότι «στη φάση αυτή η Ιταλία χρειάζεται σταθερότητα» και ότι ο Μάριο Ντράγκι πρέπει να παραμείνει στη θέση του «διότι απέδειξε ότι διαθέτει αξιοπρέπεια και κύρος, σε πολιτικό και θεσμικό επίπεδο».

Παράλληλα,  αναμένεται η απόφαση του Κινήματος Πέντε Αστέρων, σχετικά με το αν θα αποσύρει, τελικά, τους υπουργούς του από την κυβέρνηση, ή αν θα επιχειρηθεί μια επαναπροσέγγιση με τον Ιταλό τεχνοκράτη πρωθυπουργό.

Από την πλευρά του, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα συνεχίζει να ζητά από τον Μάριο Ντράγκι να παραμείνει πρωθυπουργός και να παρουσιαστεί, την Τετάρτη στη γερουσία, δίνοντας βάρος στους επόμενους, βασικής σημασίας στόχους της κυβέρνησης.

Η κεντροδεξιά παράταξη, Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι τάσσονται υπέρ μιας δεύτερης κυβέρνησης Ντράγκι, αλλά χωρίς την συμμετοχή των «πεντάστερων», τους οποίους θεωρούν αφερέγγυους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.