ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ουσιαστικό μέρος του σύγχρονου πολέμου, η κακόβουλη παραπληροφόρηση!

09:06 - 23 Ιουλ 2022 | Ειδήσεις
Ουσιαστικό μέρος του σύγχρονου πολέμου, η κακόβουλη παραπληροφόρηση!
Σε μία σημαντική αποκάλυψη προέβησαν, με ερώτηση τους προς την Κομισιόν, έξη ευρωβουλευτές από διαφορετικές ομάδες και χώρες (Morten Løkkegaard-Renew, Nathalie Loiseau -Renew, Javier Zarzalejos -PPE,Dace Melbārde -ECR, Raphaël Glucksmann -S&D, Bart Groothuis -Renew), αναφορικά με την κακόβουλη παραπληροφόρηση.

Η κακόβουλη παραπληροφόρηση είναι ουσιαστικό μέρος του σύγχρονου πολέμου, με σκοπό να διαστρεβλώσει τη δημόσια συζήτηση και να υπονομεύσει τις δημοκρατικές διαδικασίες στην Ευρώπη, υποστηρίζουν οι ευρωβουλευτές, επισημαίνοντας παράλληλα ότι:

- Δυστυχώς, η προσπάθεια της Κομισιόν να καταπολεμήσει την παραπληροφόρηση δεν φαίνεται να έχει αποτελέσματα αφού , ο Κώδικας Πρακτικής του 2022 για την Παραπληροφόρηση δεν θέτει συγκεκριμένους στόχους ούτε υποχρεώνει τις ψηφιακές πλατφόρμες να δημοσιεύουν απτές μετρήσεις για να διασφαλίζουν ότι εφαρμόζουν τον Κώδικα με διαφανή τρόπο (για παράδειγμα, ο αριθμός των bot που απενεργοποιήθηκαν, οι αναρτήσεις που αφαιρέθηκαν ή οι καταγγελίες χρηστών).

Επιπλέον, υπογραμμίζουν, ο Κώδικας δεν διαθέτει μηχανισμό επιβολής.

Ερωτούν δε την Κομισιόν:

1. Γιατί ο Κώδικας Πρακτικής για την Παραπληροφόρηση δεν επιβάλλει την αποκάλυψη συγκεκριμένων βασικών δεικτών απόδοσης (KPIs), ώστε να είναι δυνατή η αξιολόγηση της εφαρμογής του από τους υπογράφοντες;

  1. Πώς θα εφαρμοστεί ο Κώδικας μέχρι να τεθεί πλήρως σε ισχύ ο νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες;

3. Σκοπεύει να εγκρίνει ορισμένες από τις προτάσεις του Κοινοβουλίου από την τελική της έκθεση INGE, όπως η στενότερη συμμετοχή της επιτροπής INGE στην αξιολόγηση της εφαρμογής του Κώδικα Πρακτικής για την Παραπληροφόρηση;

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

 
 
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.