ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα συρρίκνωση για την αμερικανική οικονομία- Σε τεχνική ύφεση

16:06 - 28 Ιουλ 2022 | Ειδήσεις
Νέα συρρίκνωση για την αμερικανική οικονομία- Σε τεχνική ύφεση
Σε τροχιά συρρίκνωσης διατηρήθηκε για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο η αμερικανική οικονομία, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, το αμερικανικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,9% σε ετήσια βάση το β’ τρίμηνο του 2022. Η εν λόγω πτώση σηματοδοτεί ένα βασικό συμβολικό όριο για τον πιο συχνά χρησιμοποιούμενο -αν και ανεπίσημο- ορισμό της τεχνικής ύφεσης, που χρησιμοποιείται μετά από δύο διαδοχικά τρίμηνα αρνητικής οικονομικής ανάπτυξης. Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 1,6% το α’ τρίμηνο του 2022.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων έχει αποκτήσει τεράστια σημασία καθώς οι επενδυτές, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και οι υπόλοιποι Αμερικανοί πολίτες αναζητούν μία σαφή ένδειξη μέσα στο τρέχον μπερδεμένο, όπως αναφέρει το CNN, οικονομικό περιβάλλον.

256.000 νέοι άνεργοι σε μία εβδομάδα

Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν  κατά 5.000 στην τελευταία εβδομαδιαία μέτρηση, σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

Οι νέοι άνεργοι έφτασαν τις 256.000, ενώ ο κινητός μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων αυξήθηκε κατά 6.250 από τον αναθεωρημένο μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας και έφτασε στις 249.250.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.