ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μόσχα: Απαγόρευσε στους δυτικούς επενδυτές να πουλούν τα μερίδιά τους

19:27 - 05 Αυγ 2022 | Ειδήσεις
Μόσχα: Απαγόρευσε στους δυτικούς επενδυτές να πουλούν τα μερίδιά τους
Η Ρωσία απαγόρευσε στους επενδυτές από μη φιλικές χώρες, όπως τις αποκαλεί, να πουλούν τα μερίδιά τους σε σημαντικά ενεργειακά σχέδια και τράπεζες μέχρι τα τέλη του έτους, αυξάνοντας την πίεση σε μια αντιπαράθεση με τη Δύση για τις κυρώσεις.

Το διάταγμα, που υπογράφεται από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και δημοσιεύθηκε σήμερα, απαγορεύει στους επενδυτές από χώρες που υποστήριξαν τις κυρώσεις να πουλήσουν περιουσιακά τους στοιχεία σε συμφωνίες επιμερισμού της παραγωγής (PSA), τράπεζες, στρατηγικές οντότητες, εταιρίες που παράγουν ενεργειακό εξοπλισμό, καθώς και σε άλλα σχέδια, από την παραγωγή πετρελαίου και αερίου έως τον άνθρακα και το νικέλιο.

Ο Πούτιν θα μπορούσε να εκδώσει ειδικές εξαιρέσεις σε ορισμένες περιπτώσεις έτσι ώστε οι συμφωνίες να προχωρήσουν, αναφέρεται στο διάταγμα που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, και η κυβέρνηση και η κεντρική τράπεζα θα μπορούσαν να ετοιμάσουν έναν κατάλογο τραπεζών για έγκριση από το Κρεμλίνο. Το διάταγμα δεν αναφέρεται ονομαστικά στους επενδυτές.

Η απαγόρευση καλύπτει σχεδόν όλα τα μεγάλα οικονομικά και ενεργειακά σχέδια στα οποία συμμετέχουν ξένοι επενδυτές, περιλαμβανομένου του σχεδίου πετρελαίου και αερίου Σαχαλίνη-1.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.