ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία: Αντίστροφη μέτρηση για τον απόπλου του «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν»

15:10 - 07 Αυγ 2022 | Ειδήσεις
Τουρκία: Αντίστροφη μέτρηση για τον απόπλου του «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν»
Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον απόπλου του τέταρτου πλωτού τουρκικού γεωτρύπανου «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν» για την ανατολική Μεσόγειο, σε σημείο που θα ανακοινώσει ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν έχασε ευκαιρία επιστρέφοντας από τη συνάντηση με τον Πούτιν, να επιτεθεί σε Ελλάδα αλλά και Γαλλία και Γερμανία.

«Δυστυχώς και η Γερμανία και η Γαλλία είναι εργαλεία ελληνικής προπαγάνδας. Είναι απαράδεκτο να επικρίνουν τη χώρα μας με ανακριβείς εκτιμήσεις ενώ συγχωρούν τα βήματα της Ελλάδας που αγνοούν το διεθνές δίκαιο».

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με αφορμή τα δύο χρόνια από την μερική οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο, έστελνε μήνυμα ενάντια στον τουρκικό αναθεωρητισμό που καταπατά κατ’ εξακολούθηση το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

«Δύο χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας Οριοθέτησης ΑΟΖ με τη φίλη Αίγυπτο. Κατοχυρώνουμε τα εθνικά συμφέροντα. Με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας».

Αθήνα και Λευκωσία εξετάζουν το ενδεχόμενο το τουρκικό γεωτρύπανο να κινηθεί στο 6ο τεμάχιο της Κυπριακής ΑΟΖ.

Ενίσχυση συμμαχιών

Την στιγμή που η Τουρκία συνεχίζει να έχει δεσμευμένη περιοχή για νοτίως του Καστελόριζου για την άσκηση NEXUS ACE, η Ελλάδα συνεχίζει να καλλιεργεί τις συμμαχίες της.

Το αρματαγωγό «Ικαρία» συνεκπαιδεύτηκε με γαλλική φρεγάτα και ναυτικές μονάδες της Κύπρου, ενώ ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.