ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γκουτέρες: «Αυτοκτονικές» οι επιθέσεις εναντίον πυρηνικών εργοστασίων

08:58 - 08 Αυγ 2022 | Ειδήσεις
Γκουτέρες: «Αυτοκτονικές» οι επιθέσεις εναντίον πυρηνικών εργοστασίων
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε να δοθεί πρόσβαση σε διεθνείς επιθεωρητές στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια, αφού η Ουκρανία και η Ρωσία αντάλλαξαν κατηγορίες για τους βομβαρδισμούς γύρω από το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ευρώπης το Σαββατοκύριακο.

Ειδικότερα, ο Γκουτέρες, χαρακτήρισε «αυτοκτονική» κάθε επίθεση εναντίον πυρηνικών ηλεκτροπαραγωγικών σταθμών και κάλεσε να σταματήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις γύρω από αυτόν στη Ζαπορίζια, στην Ουκρανία, προκειμένου να μπορέσει να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτόν ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ).

«Κάθε επίθεση εναντίον πυρηνικών ηλεκτροπαραγωγικών εργοστασίων είναι αυτοκτονική», δήλωσε ο κ. Γκουτέρες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο και δύο ημέρες αφότου παρευρέθηκε στην τελετή μνήμης στη Χιροσίμα με αφορμή την 77η επέτειο από τη ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας στον κόσμο.

«Ελπίζω ότι αυτές οι επιθέσεις θα λάβουν τέλος. Ταυτόχρονα, ελπίζω ότι ο ΔΟΑΕ θα μπορέσει να αποκτήσει πρόσβαση στον σταθμό» στη Ζαπορίζια, τον μεγαλύτερο στην Ευρώπη, θέατρο από την Παρασκευή βομβαρδισμών ανάμεσα στους Ρώσους και τους Ουκρανούς αντιμαχόμενους, που ανταλλάσσουν κατηγορίες για αυτούς, πρόσθεσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.