ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Η έρευνα στο σπίτι του Τραμπ υπογραμμίζει τον διχασμό

08:46 - 10 Αυγ 2022 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Η έρευνα στο σπίτι του Τραμπ υπογραμμίζει τον διχασμό
H έρευνα του FBI στο σπίτι του Ντόναλντ Τραμπ υπογραμμίζει τον βαθύ διχασμό στις ΗΠΑ, την ώρα που ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος θεωρείται δεδομένο πως θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα.

Ακόμη δεν έχει υπάρξει απάντηση στο ερώτημα τι αφορούσε η έρευνα της ομοσπονδιακής αστυνομίας, ωστόσο, εκτιμάται πως ανοίγει ο δρόμος για την άσκηση ποινικής δίωξης.

ΜΜΕ στις ΗΠΑ αναφέρουν πως οι αρχές ενδεχομένως έψαχναν τις κούτες που φέρεται να πήρε μαζί του ο Ντόναλντ Τραμπ εγκαταλείποντας τον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2021, είτε αναζητούσαν στοιχεία για την επίθεση οπαδών του στο Καπιτώλιο.

Παράλληλα, υπάρχουν και δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για υποθέσεις οικονομικής απάτης για τις οποίες διενεργείται έρευνα σε βάρος του Trump Organization, του επιχειρηματικού ομίλου του, στη Νέα Υόρκη.

Ο Τραμπ από τη μεριά του εμφανίζεται έξαλλος και μιλά για πολιτική δίωξη:

«Το έθνος μας ζει μαύρες μέρες», τόνισε, διαβεβαιώνοντας πως η έρευνα των ομοσπονδιακών αστυνομικών στην κατοικία του δεν ήταν «ούτε απαραίτητη, ούτε προσήκουσα».

«Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου (…) ακόμα κι αν ήταν πρόεδρος», αντέτεινε χθες Τρίτη μιλώντας στο NBC η Νάνσι Πελόσι, η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, οργισμένοι οπαδοί του Τραμπ αξίωναν χθες «διαζύγιο» από την κυβέρνηση μιας χώρας όπου ο διχασμός είναι πλέον τόσο πελώριος που φαντάζει αδύνατο να γεφυρωθεί.

Και δεν είναι τυχαίο πως για πρώτη φορά αυξάνεται και δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν. Οι ΗΠΑ εμφανίζονται πιο διχασμένες από ποτέ και οι δικαστικές εξελίξεις μπορεί να κρίνουν πολλά για το μέλλον.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.