ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τραμπ αρνήθηκε να απαντήσει στην εισαγγελέα της Νέας Υόρκης

17:05 - 10 Αυγ 2022 | Ειδήσεις
Ο Τραμπ αρνήθηκε να απαντήσει στην εισαγγελέα της Νέας Υόρκης
Ο Τραμπ αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του γενικού εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, που κάνει έρευνα για την επιχείρησή του.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ επικαλέστηκε την Πέμπτη Τροποποίηση του Συντάγματος των ΗΠΑ και αρνήθηκε να απαντήσει ενόρκως σε ερωτήσεις της γενικής εισαγγελέας της Νέας Υόρκης. 

Οτιδήποτε έλεγε κατά την κατάθεσή του θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εναντίον του σε ποινική υπόθεση. Να σημειωθεί πως ο εισαγγελέας του Μανχάταν, Αλβιν Μπραγκ, διεξάγει παράλληλα ποινική έρευνα.

Η κατάθεση του Τραμπ ήταν προγραμματισμένη λίγες μόλις ημέρες αφότου πράκτορες του FBI ερεύνησαν την οικία του στη Φλόριντα ως μέρος μιας άλλης ομοσπονδιακής έρευνας για το αν είχε πάρει μαζί του απόρρητα αρχεία όταν αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο.

Η έρευνα της Πολιτείας Νέας Υόρκης, με επικεφαλής τη Γενική Εισαγγελέα Λετίθια Τζέιμς, αφορά καταγγελίες ότι ο Οργανισμός Τραμπ, παρουσίασε εσφαλμένα στοιχεία σχετικά με την αξία πολύτιμων περιουσιακών στοιχείων όπως γήπεδα γκολφ και ουρανοξύστες, παραπλανώντας τους δανειστές και τις φορολογικές αρχές.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που ισχυρίζεται ότι είναι αθώος και πως όλα είναι μια πολιτική σκευωρία εις βάρος του, έγραψε σχετικά στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που ίδρυσε όταν τον «έκοψαν» από το Twitter, το Truth Social: «Η μεγάλη μου εταιρεία και εγώ δεχόμαστε επίθεση από όλες τις πλευρές» και έκανε λόγο για ”Μπανανία”. 

Η κατάθεση του τέως προέδρου των ΗΠΑ είναι ζωτικής σημασίας για την έρευνα της Λετίσια Τζέιμς, το γραφείο της οποίας στον Μάιο είχε ανακοινώσει ότι πλησίαζε στο τέλος της και ότι οι αρχές είχαν συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν νομικές ενέργειες, όπως μήνυση, εναντίον του Τραμπ, της εταιρείας του ή και των δύο.

Η κατάθεση του Ντόναλντ Τραμπ είναι ένα από τα λίγα εναπομείναντα κομμάτια της υπόθεσης που λείπουν, δήλωσε το γραφείο της γενικής εισαγγελέα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.