ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βόρεια Κορέα: Η Νότια Κορέα έστειλε φυλλάδια με Covid!

08:45 - 11 Αυγ 2022 | Ειδήσεις
Βόρεια Κορέα: Η Νότια Κορέα έστειλε φυλλάδια με Covid!
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν υπέφερε από «πυρετό» κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είπε η αδερφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Η Kim Yo-jong κατηγόρησε επίσης τη Νότια Κορέα για την εξάπλωση της επιδημίας στη χώρας της - λέγοντας ότι έστειλε φυλλάδια μολυσμένα με Covid πέρα από τα σύνορα. Η κυρία Κιμ χαρακτήρισε την αποστολή φυλλαδίων «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» και ανέφερε «τον κίνδυνο εξάπλωσης μιας μολυσματικής ασθένειας μέσω της επαφής με μολυσμένα αντικείμενα», σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η Νότια Κορέα απέρριψε τους ισχυρισμούς ως «αβάσιμους».

Η κυρία Κιμ έκανε τις παραπάνω δηλώσεις καθώς ο αδερφός της ανακοίνωσε το τέλος της πανδημίας, τονίζοντας πως η χώρα του βρήκε νικήτρια στη μάχη κατά της Covid.

Η χώρα ανακοίνωσε το πρώτο της ξέσπασμα Covid τον Μάιο και έκτοτε έχει αναφέρει λοιμώξεις από πυρετό και θανάτους. Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη αμφιβολία για τα δεδομένα, ειδικά για τον χαμηλό αριθμό θανάτων. Η Βόρεια Κορέα αναφέρεται σε «πυρετό» και όχι σε ασθενείς με κορονοϊό λόγω έλλειψης εξοπλισμού δοκιμών.

Ο κ. Κιμ εν τω μεταξύ δήλωσε μια «λαμπερή νίκη» έναντι του ιού και επαίνεσε την «αδάμαστη επιμονή» των Βορειοκορεατών, μετέδωσε το KCNA.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας διέταξε την άρση των περιορισμών και χαιρέτισε το «θαύμα» των μόλις 74 θανάτων από τον ιό.

Η Βόρεια Κορέα δεν έχει αναφέρει κανένα νέο ύποπτο κρούσμα από τις 29 Ιουλίου - αλλά διεθνείς παρατηρητές λένε ότι η χώρα έχει περιορισμένες δοκιμές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.