ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσία: Παραδίδει μεγαλύτερες ποσότητες φυσικού αερίου στην Ουγγαρία

13:04 - 14 Αυγ 2022 | Ειδήσεις
Ρωσία: Παραδίδει μεγαλύτερες ποσότητες φυσικού αερίου στην Ουγγαρία
Μεγαλύτερες ποσότητες φυσικού αερίου από ό,τι προβλεπόταν στις προϋπάρχουσες διμερείς εμπορικές συμφωνίες άρχισε να παραδίδει η Ρωσία στην Ουγγαρία.

Η εξέλιξη έρχεται μετά την επίσκεψη που έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας στη Μόσχα στον Ιούλιο, με το ουγγρικό Υπουργείο Εξωτερικών να εξηγεί ότι οι διαπραγματεύσεις «επέτρεψαν να καταλήξουμε σε συμφωνία» με αποτέλεσμα η ρωσική επιχείρηση Gazprom να αρχίσει να παραδίδει από προχθές Παρασκευή «υψηλότερες ποσότητες από αυτές που αναφέρονται στη σύμβαση».

«Είναι καθήκον της ουγγρικής κυβέρνησης να εγγυηθεί την ασφαλή εφοδιασμό της χώρας με αέριο, και ανερχόμαστε στο ύψος των περιστάσεων», ανέφερε μέσω Facebook ανώτερο στέλεχος του ΥΠΕΞ, ο Τάμας Μέντσερ.

Όπως διευκρίνισε, επιπλέον ποσότητα 2,6 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων την ημέρα θα φθάνει από τον νότο, μέσω του αγωγού Turkstream, ως τα τέλη Αυγούστου, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για τις προμήθειες του Σεπτεμβρίου.

«Υπό το φως όσων γνωρίζουμε για την τρέχουσα κατάσταση της ευρωπαϊκής αγοράς, είναι σαφές ότι η εξασφάλιση τόσο μεγάλης ποσότητας θα ήταν αδύνατη χωρίς ρωσικές πηγές», σχολίασε ο Μέντσερ, αναφερόμενος στο ταξίδι του Ούγγρου υπουργού Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο.

Η Ουγγαρία, που εξαρτάται από το αέριο που προμηθεύεται απευθείας μέσω αγωγών από τη Ρωσία, ζήτησε καθεστώς εξαίρεσης από το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση κατά 15% στην κατανάλωση από τα κράτη-μέλη της που τέθηκε σε εφαρμογή αυτή την εβδομάδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.