ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Σημαντική υποχώρηση των νέων θέσεων εργασίας

09:16 - 16 Αυγ 2022 | Ειδήσεις
Βρετανία: Σημαντική υποχώρηση των νέων θέσεων εργασίας
Πτώση παρουσίασαν οι κενές θέσεις εργασίας στη Βρετανία, για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (ONS).

Ειδικότερα, ο αριθμός των θέσεων εργασίας που ζητούν οι εργοδότες, έκανε «βουτιά» κατά 19.800 στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο, φτάνοντας τα 1,27 εκατ. θέσεων εργασίας. Η βρετανική οικονομία δημιούργησε 160.000 νέες δουλειές, μειωμένες κατά 46% σε σχέση με το τρίμηνο μέχρι τον Μάιο.

Οι μισθοί, προσαρμοσμένοι στον πληθωρισμό και εκτός των μπόνους, μειώθηκαν 3% για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο, στη μεγαλύτερη πτώση απ' όταν άρχισαν να καταγράφονται τα σχετικά στοιχεία το 2001, μετέδωσε το Bloomberg.

Αναφορικά με το ποσοστό της ανεργίας, εκείνο διαμορφώθηκε στο 3,8% για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Τα στοιχεία της ONS έρχονται καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για κάμψη της βρετανικής οικονομίας λόγω της ενεργειακής κρίσης και του πληθωρισμού που έχει οδηγήσει τον πληθωρισμό στη χώρα στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.