ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαβρόφ: Απαράδεκτη νέα στρατιωτική δράση της Τουρκίας στη Συρία

17:33 - 23 Αυγ 2022 | Ειδήσεις
Λαβρόφ: Απαράδεκτη νέα στρατιωτική δράση της Τουρκίας στη Συρία
Ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία για τη Συρία έστειλε σήμερα (23/08) η Μόσχα, τονίζοντας ότι μια κλιμάκωση της στρατιωτικής δράσης στην περιοχή θα είναι «απαράδεκτη».

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, προχώρησε στις παραπάνω δηλώσεις θέλοντας να πείσει τον Τούρκο πρόεδρο να παραιτηθεί από τις συζητήσεις για μια νέα στρατιωτική εκστρατεία στη Συρία.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε στη Μόσχα με τον Σύρο ομόλογο του, Φαϊζάλ Μεκντάτ, ο Λαβρόφ είπε ότι η Ρωσία και η Συρία επιδιώκουν να διαπραγματευτούν με την Τουρκία για «να αποτρέψουν μια νέα στρατιωτική δράση».

Παράλληλα, ο Λαβρόφ ευχαρίστησε το καθεστώς Άσαντ για την υποστήριξή του στην «ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία».

«Η Ρωσία εκτιμά ιδιαίτερα τη στήριξη της Συρίας για την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, καθώς και την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ από τη Δαμασκό» δήλωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Τέλος, σύμφωνα με τον Λαβρόφ, «τόσο η Συρία όσο και η Ρωσική Ομοσπονδία ανήκουν στην ομάδα των χωρών που υποστηρίζουν σταθερά το διεθνές δίκαιο, τον σεβασμό των αρχών του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, την αρχή της κυρίαρχης ισότητας των κρατών, την εδραίωση της δικαιοσύνης στις διεθνείς σχέσεις και την αρχή της δίκαιης και αδιαίρετης ασφάλειας για όλους».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.