ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μ. Βρετανία: Γενναία μείωση του ΦΠΑ εξετάζει η Τρας

17:04 - 28 Αυγ 2022 | Ειδήσεις
Μ. Βρετανία: Γενναία μείωση του ΦΠΑ εξετάζει η Τρας
Το ενδεχόμενο να μειώσει τον φόρο πωλήσεων ΦΠΑ στη Μεγάλη Βρετανία έως και 5 ποσοστιαίες μονάδες σε όλους τους τομείς, εξετάζει η Λιζ Τρας.

Σύμφωνα με την Telegraph, πρόκειται για μια κίνηση που μπορεί να αποτρέψει τις επικρίσεις ότι δεν έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής της χώρας.

Η ενδεχόμενη μείωση στο 15%, που επισημαίνεται σε μια εφημερίδα που έχει υποστηρίξει σθεναρά την εκστρατεία της για την ηγεσία εναντίον του Ρίσι Σουνάκ, αντιπροσωπεύει κάτι σαν αλλαγή πλεύσης από την Τρας.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ένα έντονα διατυπωμένο κύριο άρθρο στην εφημερίδα Sun χαρακτήρισε «ντροπή» τη σχεδόν σιωπή της κυβέρνησης για την κρίση και κάλεσε την Τρας να εγκαταλείψει την παραδοσιακή ιδεολογία των Τόρις. 

Η μείωση του βασικού συντελεστή του φόρου προστιθέμενης αξίας θα είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ και μπορεί να εξοικονομήσει στο μέσο νοικοκυριό περισσότερες από 1.300 λίρες ετησίως, αναφέρει η Telegraph.

«Θα μπορούσε να προστατεύσει τις επιχειρήσεις από την πτώχευση και μπορεί να συνοδευτεί από πρόσθετα μέτρα για να βοηθήσει τους πιο ευάλωτους να πληρώσουν τους λογαριασμούς ενέργειας, οι οποίοι πρόκειται να τριπλασιαστούν σχεδόν φέτος το χειμώνα σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα», ανέφερε η Telegraph, επικαλούμενη αξιωματούχους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.