ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πονοκέφαλος» στις ΗΠΑ για Fed-Θα οδηγήσει την οικονομία σε ύφεση

18:15 - 28 Αυγ 2022 | Ειδήσεις
«Πονοκέφαλος» στις ΗΠΑ για Fed-Θα οδηγήσει την οικονομία σε ύφεση
Την έντονη ανησυχία της για τις κινήσεις της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) εξέφρασε η Δημοκρατική γερουσιαστής των ΗΠΑ Ελίζαμπεθ Γουόρεν, τονίζοντας πως η Fed θα οδηγήσει την οικονομία της χώρας σε ύφεση και ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων θα αφήσουν ανθρώπους χωρίς δουλειά.

«Ξέρετε τι είναι χειρότερο από τις υψηλές τιμές και μια ισχυρή οικονομία; Είναι οι υψηλές τιμές και εκατομμύρια άνθρωποι χωρίς δουλειά. Ανησυχώ πολύ ότι η Fed θα οδηγήσει ην οικονομία σε ύφεση», δήλωσε συγκεκριμένα η Γουόρεν στο CNN την Κυριακή (28/8).

Αναφερόμενη στα όσα δήλωσε ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, στο τραπεζικό συνέδριο του Τζάκσον Χολ την Παρασκευή (26/8), η γερουσιαστής ανέφερε πως τα σχέδιά του «βγάζουν τον κόσμο εκτός αγοράς εργασίας, κλείνοντας μικρές επιχειρήσεις καθώς το κόστος του χρήματος ανεβαίνει με την αύξηση των επιτοκίων».

Παράλληλα, η Γουόρεν είπε ότι ο πληθωρισμός ήταν υψηλός εν μέρει λόγω των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας, της πανδημίας COVID-19 και του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

«Δεν υπάρχει τίποτα στην αύξηση των επιτοκίων, τίποτα στην εργαλειοθήκη του Τζερόμ Πάουελ, που να ασχολείται άμεσα με αυτά και έχει παραδεχτεί τόσα πολλά στις ακροάσεις του Κογκρέσου», είπε η Γουόρεν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.