ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τεχνολογική ευφορία σε Wall και Ευρώπη

16:08 - 17 Οκτ 2007 | Ειδήσεις
Κερδοφόρο αναμένεται το άνοιγμα στη Wall, ενώ σε θετικό έδαφος γύρισαν και οι δείκτες στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, καθώς τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα εταιρειών του τεχνολογικού κλάδου, όπως των Yahoo, Intel και IBM, τονώνουν την αισιοδοξία των επενδυτών.

 

H αγορά περιμένει σήμερα και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και τις ενάρξεις κατοικιών. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή εκτιμάται ότι σημείωσε άνοδο 0,2% το Σεπτέμβριο, έναντι ανόδου 0,1% τον Αύγουστο. Επίσης εκτιμάται ότι οι ενάρξεις κατοικιών υποχώρησαν το Σεπτέμβριο κατά 3,8%, στις 1,28 εκατ. κατοικίες, που είναι το χαμηλότερο από 1995.

Η αγορά έχει στραμμένα τα βλέμματα και στη δημοσίευση των στοιχειών για τα αμερικανικά αποθέματα αργού, καθώς η τιμή του αργού έχει αγκιστρωθεί στα επίπεδα των 88 δολαρίων τοβαρέλι. Να σημειωθεί ότι το άλμα των πετρελαϊκών τιμών έχει συμπαρασύρει σε άνοδο και αυτές των βασικών και πολυτίμων μετάλλων και ειδικά του χρυσού, ο οποίος λειτουργεί παραδοσιακά ως επενδυτικό καταφύγιο σε περιόδους ενίσχυσης των πληθωριστικών πιέσεων και εξασθένησης του δολαρίου.

Τεχνολογία και λιανική τονώνουν την Ευρώπη

Στην Ευρώπη διάχυτο είναι το κλίμα αισιοδοξίας, με τους κλάδους τεχνολογίας και λιανικής να αποκομίζουν μεγάλα κέρδη.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,93% στις 6.675.70 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται κατά 0,83% στις 5. 822.44 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX κινείται ανοδικά κατά 0,38% στις 7. 993.11 μονάδες

Οι Groupe Danone και Carrefour ηγούνται της ανόδου στον κλάδο λιανικής, καθώς ανακοίνωσαν αυξημένες πωλήσεις

Στον τεχνολογικό κλάδο ξεχωρίζει η ASML Holding, καθώς η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εξοπλισμού ημιαγωγών της Ευρώπης ανακοίνωσε ότι οι παραγγελίες της αυξήθηκαν για πρώτη φορά σε διάστημα ενός έτους. Ανοδικά κινούνται και οι τίτλοι των Infineon Technologies και STMicroelectronics.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.