ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμφωνία των G7 για πλαφόν στις τιμές του ρωσικού πετρελαίου Κύριο

16:10 - 02 Σεπ 2022 | Ειδήσεις
Συμφωνία των G7 για πλαφόν στις τιμές του ρωσικού πετρελαίου
Οι υπουργοί Οικονομικών της G7 επιβεβαίωσαν το σχέδιο να επιβάλλουν ανώτατο όριο τιμών για το αργό πετρέλαιο και τα προϊόντα πετρελαίου ρωσικής προέλευσης, σε κοινή δήλωση τους.

Το αρχικό ανώτατο όριο τιμής θα υπολογιστεί μέσα από ένα εύρος τεχνικών εισροών και θα επανεξεταστεί όταν είναι απαραίτητο, δήλωσαν οι υπουργοί.

«Στοχεύουμε να ευθυγραμμίσουμε την εφαρμογή του μέτρου με το χρονοδιάγραμμα των σχετικών μέτρων στο πλαίσιο του έκτου πακέτου κυρώσεων της ΕΕ», πρόσθεσαν.

«Επιβεβαιώνουμε την κοινή πολιτική μας πρόθεση να οριστικοποιήσουμε και να εφαρμόσουμε μια συνολική απαγόρευση παροχής υπηρεσιών που επιτρέπουν τη θαλάσσια μεταφορά αργού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου ρωσικής προέλευσης παγκοσμίως», ανέφεραν οι υπουργοί Οικονομικών της G-7 σε κοινή δήλωση.

«Η παροχή τέτοιων υπηρεσιών θα επιτρέπεται μόνο εάν το πετρέλαιο και τα προϊόντα πετρελαίου αγοράζονται στην τιμή ή κάτω από μια τιμή («ανώτατο όριο τιμής») που καθορίζεται από τον ευρύ συνασπισμό χωρών που τηρούν και εφαρμόζουν το ανώτατο όριο τιμών», υπογράμμισαν. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.