ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κροατία: Ανακοινώνει πλαφόν και στις τιμές του ηλεκτρισμού

16:49 - 08 Σεπ 2022 | Ειδήσεις
Κροατία: Ανακοινώνει πλαφόν και στις τιμές του ηλεκτρισμού
Ανώτατο όριο στις τιμές του ηλεκτρισμού από την 1η Οκτωβρίου έως την 1η Μαρτίου για να βοηθήσει επιχειρήσεις και νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν τον αυξανόμενο πληθωρισμό και την ενεργειακή κρίση, θα ανακοινώσει η Κροατία.

Ο πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς, επεσήμανε πως η τιμή του ηλεκτρισμού για τα νοικοκυριά θα φθάσει το ανώτατο όριο τα 59 ευρώ τη μεγαβατώρα και τα 88 ευρώ τη μεγαβατώρα ανάλογα με την εξάμηνη κατανάλωση.

«Η εξοικονόμηση ενέργειας ενισχύει την ανθεκτικότητά μας και μας επιτρέπει να βοηθήσουμε εκείνους που το χρειάζονται περισσότερο», είπε ο Πλένκοβιτς.

Για τα σχολεία, τα μουσεία, τα νοσοκομεία και άλλους δημόσιους θεσμούς, η ανώτατη τιμή θα είναι τα 62 ευρώ τη μεγαβατώρα. Για τις εταιρίες, οι τιμές θα ποικίλλουν από 180 έως 230 ευρώ τη μεγαβατώρα.

Η κυβέρνηση στο Ζάγκρεμπ είχε ήδη αποφασίσει την επιβολή πλαφόν στις τιμές του αερίου έως την 1η Απριλίου, ενώ εισάγει το 45% των ετήσιων αναγκών της σε ηλεκτρισμό και περίπου το 77% του φυσικού αερίου που καταναλώνει.

Ο Πλένκοβιτς δήλωσε πως η κυβέρνηση θα μειώσει επίσης τις τιμές σε βασικά τρόφιμα περιλαμβανομένης της ζάχαρης, του μαγειρικού ελαίου, του χοιρινού και του κοτόπουλου, ενώ θα παράσχει επίσης οικονομική βοήθεια στους συνταξιούχους για να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ενέργειας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.