ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πορτογαλία: Έρευνα για την κλοπή εγγράφων του ΝΑΤΟ από κυβερνοεπίθεση

17:18 - 13 Σεπ 2022 | Ειδήσεις
Πορτογαλία: Έρευνα για την κλοπή εγγράφων του ΝΑΤΟ από κυβερνοεπίθεση
Η Εισαγγελία της Πορτογαλίας ανέφερε σήμερα (13/9) ότι έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την υπόθεση των απόρρητων εγγράφων που είχε στείλει το ΝΑΤΟ στην Πορτογαλία, τα οποία βρέθηκαν προς πώληση στο διαδίκτυο έπειτα από κυβερνοεπίθεση με στόχο το Γενικό Επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

«Επιβεβαιώνουμε την έναρξη έρευνας που θα καθοδηγείται από την εισαγγελία του Κεντρικού Τμήματος Έρευνας και Ποινικής Δράσης (DCIAP)», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) εκπρόσωπος της Εισαγγελίας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα Diario de Noticias, η κλοπή των εγγράφων συνέβη έπειτα από κυβερνοεπίθεση «που διενήργησαν bots προγραμματισμένα να εντοπίζουν αυτού του είδους τα έγγραφα», με στόχο το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων και τις υπηρεσίες Πληροφοριών του στρατού.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, αντιλήφθηκαν το περιστατικό και ενημέρωσαν τις πορτογαλικές Αρχές τον Αύγουστο μέσω της αμερικανικής πρεσβείας στη Λισαβόνα.

Όπως διευκρίνισε η εφημερίδα, έρευνα των πορτογαλικών υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας εντόπισε ως στόχους της επίθεσης το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων, την υπηρεσία πληροφοριών του στρατού και μια υπηρεσία του υπουργείου Άμυνας.

Με τη σειρά του, ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα, απαντώντας σε ερώτηση του AFP, επανέλαβε την απάντηση που είχε δώσει στην εφημερίδα, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση εργάζεται «ώστε η αξιοπιστία της Πορτογαλίας, ως ιδρυτικού μέλους της Ατλαντικής Συμμαχίας, να παραμείνει άθικτη».

                                                                                                                   

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.