ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαράζ ληστειών σε τράπεζες στον Λίβανο από… οργισμένους καταθέτες

22:47 - 16 Σεπ 2022 | Ειδήσεις
Μπαράζ ληστειών σε τράπεζες στον Λίβανο από… οργισμένους καταθέτες
Μπαράζ ληστειών σε τράπεζες σημειώνεται στον Λίβανο. Οι ληστές είναι οργισμένοι Λιβανέζοι καταθέτες που ζητούν τα χρήματά τους που παρακρατούνται στους λογαριασμούς τους λόγω της ιστορικής οικονομικής κρίσης και κρίσης ρευστότητας που βιώνει η χώρα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Euronews, μέσα σε 48 ώρες σημειώθηκαν 7 ληστείες τραπεζών.

Την Τετάρτη σε μια ακόμα τράπεζα ένας καταθέτης με κάτι που έμοιαζε με όπλο και με ένα μπιτόνι βενζίνης κατάφερε να πάρει 19.000 δολάρια από τον λογαριασμό του και έδωσε τα χρήματα σε κάποιον συνεργό του πριν παραδοθεί στις αρχές.

Άλλες δύο ληστείες τράπεζες σημειώθηκαν την Παρασκευή στην Βηρυτό και άλλες 5 σε άλλες πόλεις της χώρας. Η Ένωση Τραπεζών Λιβάνου αποφάσισε να κλείσει όλα τα καταστήματα για 3 ημέρες προκειμένου να αποφευχθούν ανάλογες ενέργειες.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι ληστές είναι αγανακτισμένοι πολίτες που χρειάζονται χρήματα που είναι δεσμευμένα βάσει νόμου και είναι πρόθυμοι να κάνουν τα πάντα προκειμένου να τα πάρουν πίσω.

Σε πολλές περιπτώσεις έχουν τη βοήθεια ακτιβιστών που έχουν δεσμευθεί να οργανώσουν περισσότερες ληστείες τραπεζών σε όλη τη χώρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.