ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ηγέτες αποτίουν φόρο τιμής στην Ελισάβετ-Μπάιντεν: Έκανε τον κόσμο καλύτερο

21:59 - 18 Σεπ 2022 | Ειδήσεις
Ηγέτες αποτίουν φόρο τιμής στην Ελισάβετ-Μπάιντεν: Έκανε τον κόσμο καλύτερο
Ηγέτες από όλο τον κόσμο έφτασαν την Κυριακή (18/9) στο Λονδίνο ενόψει της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ, με τον βασιλιά Κάρολο να τους υποδέχεται για τη «δεξίωση του αιώνα».

Λίγα λεπτά μετά τις 20:00 κατέφτασαν στη Μεγάλη Είσοδο του Παλατιού του Μπάκιγχαμ η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, συνοδευόμενοι από αρκετούς ηγέτες χωρών της Κοινοπολιτείας.

Μαζί τους ήταν η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν, ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, καθώς και ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρου.

Στο Μπάκιγχαμ βρίσκονται, επίσης, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, με τη σύζυγό του Μπριζίτ, ο βασιλιάς Φίλιππος ΣΤ' της Ισπανίας, ενώ κατέφτασε και ο Τζο Μπάιντεν με τη σύζυγό του, Τζιλ, που εμφανίστηκαν σε υπερυψωμένο χώρο μέσα στην αίθουσα του Ουεστμίνστερ όπου βρίσκεται το φέρετρο της βασίλισσας.

Υπογράφοντας το βιβλίο συλλυπητηρίων, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ χαιρέτισε την αίσθηση της «αξιοπρέπειας» και της «υπηρεσίας» της Ελισάβετ και πρόσθεσε πως «ο κόσμος είναι καλύτερος χάρη σ' αυτή».

«Έχω ήδη πει πως η μητέρα μου και ο πατέρας μου πίστευαν πως όλοι αξίζουν να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια και αυτό ακριβώς ήταν που απέπνεε εκείνη», δήλωσε στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας πως είχε «πάνω απ' όλα αίσθηση της έννοιας της υπηρεσίας».

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ θα τελεστεί τη Δευτέρα (19/9).

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.