ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Έχουμε ισχυρό στρατό για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας

22:10 - 19 Σεπ 2022 | Ειδήσεις
Ερντογάν: Έχουμε ισχυρό στρατό για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας
Μετά τις επιστολές του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, περί δήθεν παρενοχλήσεων τουρκικών μαχητικών, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανεβάζει κι άλλο τους τόνους με νέες εμπρηστικές δηλώσεις.

«Σε Μαύρη Θάλασσα, Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο υπάρχει μια Τουρκία με ισχυρό στρατό, ισχυρή διπλωματία και είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος από τις ΗΠΑ όπου έχει μεταβεί για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

«Σήμερα, η Τουρκία ενεργεί με αποφασιστικότητα για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της στο Αιγαίο, τη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας στο δείπνο που παρέθεσε η Εθνική Διευθύνουσα Επιτροπή Τουρκοαμερικανών στη Νέα Υόρκη.

«Σήμερα, η Τουρκία διαθέτει ισχυρό στρατό και διπλωματία», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος. «Σήμερα, η Τουρκία αγκαλιάζει και προστατεύει πάνω από 4 εκατομμύρια καταπιεσμένους και αδικημένους ανθρώπους ... Η Τουρκία δεν αφήνει πρόσφυγες να πνιγούν στα νερά του Αιγαίου ή της Μεσογείου. Αντίθετα τους μαζεύουμε από τις θάλασσες. Σήμερα, η Τουρκία εργάζεται για την ειρήνη στον κόσμο».

Αυστηρή απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις έδωσε νωρίτερα σήμερα (19/9) ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, απορρίπτοντας τις ψευδείς κατηγορίες Τσαβούσογλου για δήθεν παρενοχλήσεις τουρκικών μαχητικών, ενώ τονίζει ότι η ελληνική κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:37 - 19 Σεπ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.