ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό γεγονός όλων των εποχών

09:25 - 20 Σεπ 2022 | Ειδήσεις
Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό γεγονός όλων των εποχών
Περισσότεροι από τον μισό πληθυσμό της Γης παρακολούθησαν τηλεοπτικά την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ που τελέστηκε τη Δευτέρα (19/9).

Πρόκειται για το μεγαλύτερο τηλεοπτικό γεγονός όλων των εποχών, αφού εκτιμάται ότι το παρακολούθησαν περισσότεροι από 4,1 δισεκατομμύρια τηλεθεατές.

Μέχρι χθες το γεγονός με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην ιστορία της τηλεόρασης ήταν η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα το 1996, η οποία συγκέντρωσε 3,6 δισεκατομμύρια τηλεθεατές.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η βασίλισσα σπάει τηλεοπτικά ρεκόρ, καθώς η στέψη της το 1953 ήταν η πρώτη που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, φτάνοντας τα 27 εκατομμύρια τηλεθεατές στο Ηνωμένο Βασίλειο και πολλά εκατομμύρια ακόμη στο εξωτερικό.

funeral209

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ ήταν η πρώτη δημοσία δαπάνη που έγινε στη Βρετανία έπειτα από εκείνη του Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ το 1965 και η πρώτη για Βρετανό μονάρχη που τελέστηκε στο Αβαείο του Γουέστμινστερ από το 1760.

Έπειτα από τέσσερις ημέρες από τον θάνατό της κατά τη διάρκεια των οποίων εκτιμάται ότι ένα εκατομμύριο άνθρωποι πέρασαν από το φέρετρό της για να αποτίσουν τα σέβη τους, η λειτουργία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, με εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου να κατακλύζει το Λονδίνο.

Στην ίδια την τελετή παρευρέθηκαν 500 από τους κορυφαίους πολιτικούς ηγέτες του κόσμου, αξιωματούχοι και βασιλείς. Η πολιτική λειτουργία έγινε παρουσία 2.000 καλεσμένων.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:27 - 20 Σεπ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.