ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπάιντεν: Βάναυσος ο πόλεμος στην Ουκρανία- Ανεύθυνες πυρηνικές απειλές Πούτιν

18:54 - 21 Σεπ 2022 | Ειδήσεις
Μπάιντεν: Βάναυσος ο πόλεμος στην Ουκρανία- Ανεύθυνες πυρηνικές απειλές Πούτιν
Αποκλειστικά υπεύθυνο για τον πόλεμο στην Ουκρανία χαρακτήρισε τον Βλαντιμίρ Πούτιν ο Τζο Μπάιντεν, στη διάρκεια της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ένας πόλεμος βάναυσος και άσκοπος, που απορρέει από την επιθυμία ενός και μόνο άνδρα», είπε και πρόσθεσε: «Κανείς δεν απείλησε τη Ρωσία και κανείς άλλος, πέραν από τη Ρωσία, δεν επιδίωξε τη σύγκρουση».

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε τον Ρώσο ομόλογό του ότι εξαπολύει ριψοκίνδυνες και ανεύθυνες πυρηνικές απειλές, σημειώνοντας ότι η Ρωσία έχει παραβιάσει τον πυρήνα της χάρτας των δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

«Ένας πυρηνικός πόλεμος δεν μπορεί να έχει νικητή και ποτέ δεν πρέπει να διεξαχθεί», υπογράμμισε, σχολιάζοντας τα όσα είπε νωρίτερα ο Πούτιν.

«Η επιθυμία μας είναι να μπει ένα δίκαιο τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία», είπε και πρόσθεσε: «Εάν υπάρχουν κράτη που αναπτύσσουν αυτοκρατορικές φιλοδοξίες χωρίς συνέπειες, θέτουν σε κίνδυνο ό,τι στηρίζουν τα Ηνωμένα Έθνη».

Κατά την ομιλία του, ο Αμερικανός πρόεδρος εστίασε στις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η διεθνής κοινότητα, συμπεριλαμβανόμένων των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα. 

«Ο πόλεμος που έχει κηρύξει η Ρωσία δείχνει ότι δεν υφίσταται ο σεβασμός στο δικαίωμα των Ουκρανών να υπάρχουν ως αυτόνομο έθνος», υπογράμμισε ο Μπάιντεν ενώ εστίασε και στα θηριωδίες της Μόσχας, τις βομβιστικές επιθέσεις σε σχολεία, νοσοκομεία, συγκοινωνίες.

Δεν παρέλειψε, ακόμη, να αναφερθεί στους ομαδικούς τάφους που βρέθηκε στην πόλη Ιζιούμ, κάνοντας λόγο για απτές αποδείξεις βασανισμού. 

Τελευταία τροποποίηση στις 19:44 - 21 Σεπ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.