ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπλίνκεν: Ο Πούτιν πρέπει να λογοδοτήσει στον ΟΗΕ

18:37 - 22 Σεπ 2022 | Ειδήσεις
Μπλίνκεν: Ο Πούτιν πρέπει να λογοδοτήσει στον ΟΗΕ
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν κάλεσε τα μέλη του Σ.Α. του ΟΗΕ να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να υποχρεώσουν τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να λογοδοτήσει για την εισβολή στην Ουκρανία.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Πούτιν να τη γλιτώσει έτσι απλά», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, μιλώντας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Πρόσθεσε ότι τα μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ πρέπει «να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι απερίσκεπτες πυρηνικές απειλές (της Ρωσίας) πρέπει να σταματήσουν αμέσως».

Χαρακτήρισε την κήρυξη μερικής επιστράτευσης στη Ρωσία ως ακόμη μια ένδειξη ότι η Μόσχα περιφρονεί τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και υπογράμμισε πως τα σχέδια του Κρεμλίνου για προσάρτηση κατεχόμενων εδαφών της Ουκρανίας συνιστούν επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου.

«Το ότι ο πρόεδρος Πούτιν επέλεξε αυτήν την εβδομάδα, όταν οι περισσότεροι ηγέτες του κόσμου συγκεντρώνονται στα Ηνωμένα Έθνη, για να ρίξει λάδι στη φωτιά (…) καταδεικνύει την απόλυτη περιφρόνησή του στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ», δήλωσε ο Μπλίνκεν.

Επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ θα εξακολουθήσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία στον αγώνα της απέναντι στους Ρώσους εισβολείς, έτσι ώστε να ενισχύσει τη διαπραγματευτική της θέση στην προσπάθεια για εξεύρεση διπλωματικής λύσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:42 - 22 Σεπ 2022
Copyright © 1999-2023 Premium S.A. All rights reserved.