ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Γερμανία δηλώνει πρόθυμη να προσφέρει πολιτικό άσυλο σε Ρώσους

19:41 - 22 Σεπ 2022 | Ειδήσεις
H Γερμανία δηλώνει πρόθυμη να προσφέρει πολιτικό άσυλο σε Ρώσους
Η Γερμανία είναι πρόθυμη να δεχτεί όσους αρνούνται να καταταγούν στον ρωσικό στρατό και «απειλούνται με σοβαρή καταστολή», δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ, σε συνέντευξη στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Αυτός που αντιτίθεται με θάρρος στον Πούτιν και επομένως διακινδυνεύει, μπορεί να ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Γερμανία» είπε η Νάνσι Φέζερ, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της επιστράτευσης από τον Βλαντιμίρ Πούτιν που έχει προκαλέσει πράγματι αναστάτωση σε πολλούς Ρώσους πολίτες.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας, Μάρκο Μπούσμαν υιοθέτησε την ίδια στάση σε μια ανάρτησή του στο Twitter, σημειώνοντας ότι «προφανώς πολλοί Ρώσοι εγκαταλείπουν τη χώρα τους». «Όλοι εκείνοι που απεχθάνονται την οδό που επέλεξε ο Πούτιν και αγαπούν τη φιλελεύθερη δημοκρατία είναι καλοδεχούμενοι στη Γερμανία», πρόσθεσε.

Η χορήγηση πολιτικού ασύλου ωστόσο δεν γίνεται αυτόματα, αλλά προηγείται ένας έλεγχος ασφαλείας, υπενθύμισε η υπουργός Εσωτερικών.

Εδώ και πολλούς μήνες η Γερμανία φιλοξενεί 438 αντιφρονούντες που απειλούνται με διώξεις από τις ρωσικές αρχές. Στην πλειονότητά τους είναι δημοσιογράφοι, διευκρίνισε η Φέζερ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.