ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία: Ισχυρίζεται με φωτογραφίες την περαιτέρω στρατικοποίηση Λέσβου και Σάμου

12:34 - 25 Σεπ 2022 | Ειδήσεις
Τουρκία: Ισχυρίζεται με φωτογραφίες την περαιτέρω στρατικοποίηση Λέσβου και Σάμου
Νέες κατηγορίες κατά της Ελλάδας εξαπολύει η Τουρκία, καθώς, δημοσιεύοντας και φωτογραφίες, ισχυρίζεται ότι η Αθήνα στρατικοποιεί περαιτέρω νησιά και συγκεκριμένα Λέσβο και Σάμο.

Ο τουρκικός Τύπος δημοσιεύει φωτογραφίες από drone που φέρονται να τραβήχθηκαν στις 18 Σεπτεμβρίου και να δείχνουν ελληνικά αρματαγωγά να αποβιβάζουν τεθωρακισμένα οχήματα μάχης σε Λέσβο και Σάμο.

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι 23 άρματα μάχης αποβιβάστηκαν στη Λέσβο και 18 στη Σάμο και μάλιστα πως είναι ιδίου τύπου με τα άρματα που πριν λίγες εβδομάδες έφεραν οι ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη.

«Αποκαλύφθηκε πως η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και έστειλε τεθωρακισμένα οχήματα στα νησιά που έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς.

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων διαπίστωσαν πως η Αθήνα έστειλε στη Λέσβο 23 και στη Σάμο 18 τεθωρακισμένα οχήματα.

Πηγές του Υπ. Άμυνας αναφέρουν πως μεταξύ 18 και 21 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν αυτές οι εικόνες. και δείχνουν πως η Ελλάδα συνεχίζει να στρατιωτικοποιεί τα νησιά που βρίσκονται κοντά στην Τουρκία και να παραβιάζει το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς των νησιών», αναφέρει μεταξύ άλλων η Hurriyet.. 

Σε άλλο σημείο, σημειώνει: «Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν από πηγές ασφαλείας, τα UAV των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, που εκτελούσαν πτήσεις αποστολής στο Αιγαίο, εντόπισαν κίνηση και διαπίστωσαν ότι δύο ελληνικά αποβατικά βρίσκονταν καθ' οδόν προς Λέσβο και Σάμο.

Αξιοσημείωτο ήταν ότι τα τεθωρακισμένα ήταν μεταξύ των οχημάτων που απέστειλαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης οι ΗΠΑ».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.