ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μόσχα: Παράλογο να θεωρούμαστε ύποπτοι για τον Nord Stream

13:49 - 28 Σεπ 2022 | Ειδήσεις
Μόσχα: Παράλογο να θεωρούμαστε ύποπτοι για τον Nord Stream
Ως «βλακώδεις» χαρακτήρισε σήμερα, (28/9) το Κρεμλίνο τους ισχυρισμούς ότι η Ρωσία μπορεί να βρίσκεται με οποιονδήποτε τρόπο πίσω από τις βλάβες στους αγωγούς του Nord Stream, ενώ πρόσθεσε ότι η Μόσχα είδε μια κάθετη αύξηση των κερδών των αμερικανικών εταιρειών που προμηθεύουν αέριο στην Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων πως το περιστατικό πρέπει να διερευνηθεί και πως το χρονοδιάγραμμα των επισκευών των αγωγών δεν είναι σαφές.

Παράλληλα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Ευρώπη ερευνά αυτό που η Γερμανία, η Δανία και η Σουηδία χαρακτήρισαν επιθέσεις που προκάλεσαν μεγάλες διαρροές στη Βαλτική από τους δύο ρωσικούς αγωγούς αερίου Nord Stream.

Ερωτηθείς σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι η Ρωσία μπορεί να βρίσκεται με κάποιο τρόπο πίσω από την πιθανή επίθεση, ο Πεσκόφ είπε ότι «αυτό ήταν αρκετά προβλέψιμο», ενώ τόνισε ότι οι βλάβες «είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για εμάς γιατί, πρώτον, και οι δύο γραμμές του Nord Stream 2 είναι γεμάτες με αέριο - ολόκληρο το σύστημα είναι έτοιμο να αντλήσει αέριο και το αέριο είναι πολύ ακριβό».

«Πριν προβούμε σε οποιονδήποτε ισχυρισμό, θα πρέπει να περιμένουμε έρευνα για αυτές τις βλάβες, είτε υπήρξε έκρηξη είτε όχι», είπε ο Πεσκόφ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.