ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Κομισιόν σε...γερμανική γραμμή-Απορρίπτει την πρόταση για πλαφόν στο αέριο

11:42 - 29 Σεπ 2022 | Ειδήσεις
H Κομισιόν σε...γερμανική γραμμή-Απορρίπτει την πρόταση για πλαφόν στο αέριο
Πληροφορίες που μεταδίδει το Politico αναφέρουν πως η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δεν πρόκειται να κάνει αποδεκτή την πρόταση για πλαφόν στο φυσικό αέριο.

Συγκεκριμένα, 15 χώρες της ΕΕ, ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται η Ελλάδα και η Γαλλία, απέστειλαν κοινή επιστολή στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζητώντας να μπει ανώτατο όριο τιμών στις εισαγωγές φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με το Politico, όμως, η πρόεδρος της Κομισιόν δεν έκανε αποδεκτή την πρόταση.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το δημοσίευμα αφήνει να εννοηθεί πως η Γερμανία απορρίπτει τη συγκεκριμένη πρόταση και η Φον ντερ Λάιεν αποφάσισε να μείνει στη... γραμμή της πατρίδας της.

Η Γερμανία υποστηρίζει ότι τυχόν επιβολή ανώτατου ορίου, θα οδηγήσει σε πολιτική αναδιανομή μεταξύ των χωρών της ΕΕ αντί για κατανομή από τις δυνάμεις της αγοράς. 

Οι χαμηλότερες τιμές του φυσικού αερίου θα μπορούσαν επίσης να οδηγήσουν σε αυξημένη κατανάλωση - έναν τοξικό συνδυασμό που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ελλείψεις, προειδοποιούν οι αξιωματούχοι.

Εμπειρογνώμονες της Επιτροπής, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, και πολλοί οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι το ίδιο αποτέλεσμα που θα είχε το πλαφόν θα μπορούσε επίσης να επιτευχθεί μέσω κοινών αγορών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.