ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Ευρωπαίοι καταφεύγουν σωρηδόν στις ηλεκτρικές κουβέρτες

21:24 - 29 Σεπ 2022 | Ειδήσεις
Οι Ευρωπαίοι καταφεύγουν σωρηδόν στις ηλεκτρικές κουβέρτες
Καθώς η Ευρώπη καλείται να αντιμετωπίσει μία άνευ προηγουμένου ενεργειακή κρίση, οι πολίτες προετοιμάζονται για έναν δύσκολο και βαρύ χειμώνα βρίσκοντας καταφύγιο στις κινέζικες ηλεκτρικές κουβέρτες.

Το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει πως εταιρείες, όπως η κινεζική UTK Technology, έχουν καταγράψει μεγάλη άνοδο στις εξαγωγές ηλεκτρικών κουβερτών μέσα στον τελευταίο μήνα. Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Κρέιν Τζιν, δήλωσε πως το ενδιαφέρον από τους Ευρωπαίους αγοραστές έχει πενταπλασιαστεί και οι περισσότεροι ζητούν επείγουσα αποστολή.

Η εταιρεία αναμένει να παραδώσει πάνω από 10.000 κουβέρτες στην Ευρώπη τον επόμενο μήνα. «Δουλεύουμε πολλές υπερωρίες τον τελευταίο καιρό», είπε στο Bloomberg ο Τζιν.

Οι ηλεκτρικές κουβέρτες, που έχουν ενσωματωμένα λεπτά ηλεκτρικά καλώδια και διαχέουν θερμότητα μόλις συνδεθούν στο ρεύμα, κοστίζουν λιγότερο από το ένα τρίτο για να λειτουργήσουν σε σύγκριση με ορισμένες θερμάστρες, σύμφωνα με εκτιμήσεις της EnergyAustralia. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό επειδή αυτό που κάνουν είναι να ζεσταίνουν τον χρήστη εξ επαφής, αντί να θερμαίνουν ένα ολόκληρο δωμάτιο.

Τα καταστήματα λιανικής του Ηνωμένου Βασιλείου επιβεβαιώνουν την αύξηση της ζήτησης. Η αλυσίδα πολυκαταστημάτων John Lewis Partnership αναφέρει ότι οι πωλήσεις ηλεκτρικών κουβερτών έχουν αυξηθεί κατά 67% σε σχέση με πέρυσι και οι διαδικτυακές αναζητήσεις για τα προϊόντα έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 470%. Οι κουβέρτες αυτές κατατάσσονται μεταξύ των προϊόντων σπιτιού με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στο βρετανικό σάιτ της Amazon.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.