ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιράν: Γυναίκα συνελήφθη επειδή έτρωγε σε εστιατόριο χωρίς τη μαντήλα

16:13 - 30 Σεπ 2022 | Ειδήσεις
Ιράν: Γυναίκα συνελήφθη επειδή έτρωγε σε εστιατόριο χωρίς τη μαντήλα
Στη σύλληψη ακόμα μιας γυναίκας, η οποία έτρωγε σε εστιατόριο της Τεχεράνης χωρίς να φοράει το hijab της, προχώρησαν οι ιρανικές αρχές.

Η Ντόνια Ραντ, η οποία εμφανίστηκε σε φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, να κάθεται σε ένα παραδοσιακό εστιατόριο της Τεχεράνης και να παίρνει το πρωινό της μαζί με μια φίλη της, συνελήφθη σήμερα (30/9), σύμφωνα με όσα δήλωσε η αδερφή της.

«Χθες, μετά την κυκλοφορία αυτής της φωτογραφίας, οι υπηρεσίες ασφαλείας επικοινώνησαν με την αδελφή μου Ντόνια Ραντ και της ζήτησαν να τους δώσει ορισμένες εξηγήσεις», έγραψε η αδελφή της συλληφθείσας, στο Twitter.

{https://twitter.com/maziarbahari/status/1575740598790725632}

«Σήμερα, αφού πήγε εκεί που της είπαν, συνελήφθη. Έπειτα από μερικές ώρες σιωπής, η Ντόνια μου είπε σε ένα σύντομο τηλεφώνημά της ότι μεταφέρθηκε στην πτέρυγα 209 της φυλακής Εβίν», είπε η ίδια, ενώ τόνισε ότι «η οικογένειά μας ανησυχεί πολύ για την κατάστασή της».

«Πήγαν απλώς να πάρουν το πρωινό τους χωρίς το hijab τους. Συνελήφθησαν. Τόσο βάρβαρη και νοσηρή είναι η πολιτική του hijab στο Ιράν», σχολίασε στο Twitter ο Ομίντ Μεμαριάν, ένας προβεβλημένος ακτιβιστής και δημοσιογράφος που εδρεύει στις ΗΠΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.