ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Nord Stream: Ολοκληρώθηκε η σουηδική έρευνα-Ενισχύονται οι υποψίες για σαμποτάζ

14:48 - 06 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Nord Stream: Ολοκληρώθηκε η σουηδική έρευνα-Ενισχύονται οι υποψίες για σαμποτάζ
Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Σουηδίας ολοκλήρωσαν την έρευνά τους για τις διαρροές στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, με τα ευρήματά τους να ενισχύουν τις υποψίες για σαμποτάζ.

Πιο συγκεκριμένα, το πόρισμα της σουηδικής υπηρεσίες επιβεβαίωσε ότι έχουν πραγματοποιηθεί εκρήξεις, οι οποίες «ενιχύουν τις υποψίες για σοβαρό σαμποτάζ».

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπήρξαν εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 στη σουηδική οικονομική ζώνη, οι οποίες προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στους αγωγούς. Η έρευνα στον τόπο του εγκλήματος ενίσχυσε τις υποψίες για σοβαρό σαμποτάζ», ανέφερε ο εισαγγελέας Mats Ljungqvist, ο οποίος ηγείται της προκαταρκτικής έρευνας.

«Με την υποστήριξη της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, η οποία έχει ενσωματωθεί στη σουηδική νομοθεσία, η Σουηδία έχει δικαιοδοσία σε μια εγκατάσταση, όπως αυτή που έχει κατασκευάσει η Nord Stream, στο τμήμα που βρίσκεται εντός της σουηδικής οικονομικής ζώνης» σχολίασε ο εισαγγελέας, απαντώντας στο ερώτημα σχετικά με το ποιος έχει το δικαίωμα να ενεργεί νόμιμα στην περιοχή.

«Αδιανόητος» ο αποκλεισμός της Μόσχας 

Νωρίτερα σήμερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε «αδιανόητο» να διενεργείται έρευνα για την πηγή διαρροής φυσικού αερίου στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.