ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πεσκόφ: Περιορισμένες οι προσδοκίες μας για τη σύνοδο των G7

15:53 - 11 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Πεσκόφ: Περιορισμένες οι προσδοκίες μας για τη σύνοδο των G7
Ελάχιστες είναι οι προσδοκίες του Κρεμλίνου από τη σημερινή διαδικτυακή σύνοδο των χωρών της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών (G7) στην οποία αναμένεται να μιλήσε και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε:

«Το κλίμα πριν από αυτήν τη σύνοδο είναι πολύ σαφές και πολύ προβλέψιμο. Η αντιπαράθεση θα συνεχιστεί, ωστόσο η Ρωσία θα επιτύχει όλους τους στόχους που έχει θέσει στην Ουκρανία».

Ακόμα, επικρίνοντας τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν που υποσχέθηκε στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι "εξελιγμένα συστήματα" αντιαεροπορικής άμυνας, είπε:

«Εκ των πραγμάτων, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη εμπλακεί στη σύγκρουση αυτή. Οι παραδόσεις τέτοιων συστημάτων το μόνο που θα κάνουν είναι να καταστήσουν τη σύγκρουση αυτή πιο μακρά και πιο επώδυνη για το ουκρανικό μέρος.  Όμως αυτό δεν θα αλλάξει τους στόχους μας, ούτε το τελικό αποτέλεσμα", πρόσθεσε.

Yπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 8/9 οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέο πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία, ύψους 675 εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να ενισχύσει τον στρατιωτικό της εξοπλισμό.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 20:10 - 11 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.