ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Νίκη στα σημεία" της ΕΕ έναντι της Microsoft

19:28 - 22 Οκτ 2007 | Ειδήσεις
Διαθέσιμα θα έχει τα δεδομένα της η Microsoft στις ανταγωνιστικές εταιρίες, όπως η Linux, ενδίδοντας στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά από περισσότερα από τρία χρόνια διαμάχης.

Οι αλλαγές αυτές στην πολιτική της Microsoft αναμένεται να επηρεάσουν όλες τις εταιρίες κατασκευής λογισμικών, δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο επίτροπος της ΕΕ για τον Ανταγωνισμό, Neelie Kroes. «Ελπίζω ειλικρινά να κλείσουμε αυτό το μελανό κεφάλαιο των σχέσεών μας», συμπλήρωσε.

Η σημερινή συγκατάθεση της Microsoft είναι μέρος της προσπάθειάς της να λύσει τις νομοθετικές διαμάχες που έχει σε  ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία και να δώσει τέλος στη διαμάχη που είχε ξεσπάσει με την ΕΕ από το 2004. Την προηγούμενη εβδομάδα απέσυρε την έφεσή της για την αντιμονοπωλιακή απόφαση στη Νότια Κορέα. Προσπαθεί επίσης να δώσει τέλος στην πενταετή επίβλεψη από το δικαστήριο των ΗΠΑ για την παράνομη διατήρηση του μονοπωλίου της στα λογισμικά υπολογιστών. Το λειτουργικό σύστημα  Windows της Microsoft χρησιμοποιείται σε περισσότερο από το 90% των υπολογιστών παγκοσμίως.

Η ΕΕ μελετά πάντως ακόμη το ενδεχόμενο επιβολής προστίμου στη Microsoft για τη μη συμμόρφωσή της προηγουμένως όσον αφορά την απόφαση για την ελεύθερη διαθεσιμότητα των δεδομένων της στους ανταγωνιστές.

Οι μετοχές της Microsoft ενισχύθηκαν κατά 46 σεντ, ή 1,5% και διαμορφώθηκαν στα 30,63 δολάρια σήμερα. Η μετοχή έχει ήδη καταγράψει άνοδο κατά 2,6% τη φετινή χρονιά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.