ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ουκρανία: Εξοπλίστηκε με το γερμανικό Iris-T σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας

11:23 - 12 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Ουκρανία: Εξοπλίστηκε με το γερμανικό Iris-T σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας
Όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης 11/10 ο ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξιι Ρέζνικοφ, με μήνυμά του στο Twitter, η Ουκρανία παρέλαβε από τη Γερμανία το πρώτο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Iris - t.

Όλα αυτά στον απόηχο των ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων, που έπληξαν πάνω από το 30% των ενεργειακών σταθμών της χώρας, σύμφωνα με τον Χερνάν Χαλουστσένκο. Άλλωστε και στη χθεσινή σύνοδο των G7 ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκι, κατέστησε σαφές ότι τα αμυντικά αντιαεροπορικά συστήματα είναι για εκείνον η νούμερο ένα προτεραιότητα και έκανε έκκληση στους συμμάχους για περαιτέρω ενίσχυση

Μετά τη Γερμανία σειρά θα πάρουν οι ΗΠΑ που έχουν υποσχεθεί από την πλευρά τους συστήματα πυραύλων εδάφους-αέρος : δύο που θα παραδοθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες ή μήνες και έξι άλλα στο πλαίσιο μιας πιο μακροπρόθεσμης βοήθειας.

Στην ανάρτησή του στο Twitter ο Ρεζνίκοφ αναφέρει:

«Μια νέα εποχή της αντιαεροπορικής άμυνας άρχισε. Τα Iris-T της Γερμανίας είναι ήδη εδώ. Τα αμερικανικά NASAMS φθάνουν».Δεν είναι παρά η αρχή και καμιά αμφιβολία δεν υπάρχει για το ότι η Ρωσία είναι ένα τρομοκρατικό κράτος. Εθνική επιταγή να προστατεύσουμε τον ουρανό της Ουκρανίας ώστε να σώσουμε το λαό μας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.